Prajitura de post cu crema de portocale

Daca tot suntem in perioada postului, meritam un desert absolut delicios, cu multe portocale. Prajitura de post cu crema de portocale este o reteta culinara de exceptie, o prajitura delicioasa si usoara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura de post cu crema de portocale

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 cana (200 ml) zahar pudra
  • 1 cana nuci macinate
  • 1/2 cana ulei
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa
  • 1 lingurita amoniac
  • cateva picaturi zeama de lamaie
  • 1 borcan de gem (cca. 360 g).
  • Crema:
  • 500 ml suc proaspat de portocale
  • 500ml suc din comert de portocale si fara acid
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • sau si mai aromat
  • din capsuni
  • 3 linguri amidon
  • 7
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • coaja rasa de la 2 portocale si de la 1 lamaie
  • 500ml frisca lichida vegetala Hulala cu un pliculet de intaritor
  • 2 portocale taiate bucatele mici si o cescuta de fructe de padure congelate.

Mod de preparare

Avem nevoie de doua blaturi. Blaturile sant de fapt dupa reteta de negresa de post. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Intr-un castron mai mare, se amesteca toate ingredientele, tinand cont ca amoniacul se stinge cu cele cateva picaturi zeama de lamaie si abia apoi se toarna in compozitie. Se amesteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza (nu dureaza mai mult de 2 minute). Se toarna in tava si se da la cuptor pentru 30 minute. Se controleaza cu scobitoarea si cand este uscata este gata foaia. Cat se coace prima foaie se pregateste cea de-a doua si se coace la fel. Se lasa sa se raceasca ambele foi.

In acest timp se pregateste crema.

Crema:

Sucul din comert se da in clocot cu coaja de lamaie si cea de portocala, se acopera si se lasa 5-10 min, apoi se strecoara. Apoi se pregateste sucul proaspat: e nevoie de 8.9 portocale potrivite ca marime, mai mult de 1 kg. Se amesteca cu sucul proaspat, cu zaharul, amidonul si praful de budinca si se amesteca la bain-mariee pana se ingroasa.Cat se racoreste budinca, pregatim frisca. Adica o dam la robotel si o ajutam sa se intareasca mai bine si cu pliculetul de intaritor. Apoi le omogenizam.

In tava in care am copt foile asamblam prajitura.

Eu intai am taiat cu cutitul marginile mai subtiri si mai tari de la foaie, unde a fost cazul. Am pus o foaie, apoi o parte din crema si apoi fructele. Si apoi si restul de crema si a doua foaie. Inainte de aplica glazura eu am pensulat ceva suculet ramas de la fructele pe care le-am pus in crema pe foia de deasupra . Apoi am apelat la glazura din comert. Adica doua plicuri, de ciocolata, compozitia lor e de post. Si conform instructiunilor am amestecat praful celor doua plicuri cu cateva lingurite de apa rece pana am obtinut o pasta cremoasa pe care am intins-o cu lingura peste prajitura. Apoi am dat-o la frigider pana a doua zi. A iesit o prajitura superba si aratoasa.


Reteta Prajitura de post cu crema de portocale a fost propusa de cris31 Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Pui umplut la cuptor
Bucataras.RO

Pui umplut la cuptor

Un fel de preambul in asteptarea sarbatorii pascale.

Pui umplut la cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola