Daca tot suntem in perioada postului, meritam un desert absolut delicios, cu multe portocale. Prajitura de post cu crema de portocale este o reteta culinara de exceptie, o prajitura delicioasa si usoara.
Avem nevoie de doua blaturi. Blaturile sant de fapt dupa reteta de negresa de post. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Intr-un castron mai mare, se amesteca toate ingredientele, tinand cont ca amoniacul se stinge cu cele cateva picaturi zeama de lamaie si abia apoi se toarna in compozitie. Se amesteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza (nu dureaza mai mult de 2 minute). Se toarna in tava si se da la cuptor pentru 30 minute. Se controleaza cu scobitoarea si cand este uscata este gata foaia. Cat se coace prima foaie se pregateste cea de-a doua si se coace la fel. Se lasa sa se raceasca ambele foi.
In acest timp se pregateste crema.
Crema:
Sucul din comert se da in clocot cu coaja de lamaie si cea de portocala, se acopera si se lasa 5-10 min, apoi se strecoara. Apoi se pregateste sucul proaspat: e nevoie de 8.9 portocale potrivite ca marime, mai mult de 1 kg. Se amesteca cu sucul proaspat, cu zaharul, amidonul si praful de budinca si se amesteca la bain-mariee pana se ingroasa.Cat se racoreste budinca, pregatim frisca. Adica o dam la robotel si o ajutam sa se intareasca mai bine si cu pliculetul de intaritor. Apoi le omogenizam.
In tava in care am copt foile asamblam prajitura.
Eu intai am taiat cu cutitul marginile mai subtiri si mai tari de la foaie, unde a fost cazul. Am pus o foaie, apoi o parte din crema si apoi fructele. Si apoi si restul de crema si a doua foaie. Inainte de aplica glazura eu am pensulat ceva suculet ramas de la fructele pe care le-am pus in crema pe foia de deasupra . Apoi am apelat la glazura din comert. Adica doua plicuri, de ciocolata, compozitia lor e de post. Si conform instructiunilor am amestecat praful celor doua plicuri cu cateva lingurite de apa rece pana am obtinut o pasta cremoasa pe care am intins-o cu lingura peste prajitura. Apoi am dat-o la frigider pana a doua zi. A iesit o prajitura superba si aratoasa.
Reteta Prajitura de post cu crema de portocale a fost propusa de cris31 Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!
Ciorba ruseascaAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosVa doresc din suflet sa aveti Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii, impliniri si belsug pe masa. Sa va bucurati de...
Muschiulet fraged de porc imbracat in baconIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii