Prajitura de weekend

Pajitura face weekend-ul mai frumos si mai relaxant. Aceasta este o prajitura rapida si nu e nici costisitoare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de weekend

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3-4 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 80 g margarina (la pachet sau cutie)
  • 1 lingura rasa de untura
  • o jumatate pliculet praf de copt
  • esenta la alegere: rom
  • vanilie etc
  • fructe- eu am ales mere insa puteti sa le inlocuiti cu orice fruct doriti (piersici
  • nectarine
  • caise
  • prune etc);

Mod de preparare

Pajitura face weekend-ul mai frumos si mai relaxant. Aceasta este o prajitura rapida si nu e nici costisitoare.

Sunt sigura ca oricine are zile in care, pur si simplu, are pofta de ceva dulce insa nu prea are timp la dispozitie sau nu dispune de prea multi bani pentru a-si satisface dorintele, insa eu am o solutie ieftina, rapida si simpla.

Reteta pe care am sa v-o prezint astazi este prajitura cu mere. Dupa cum am mai spus, este o reteta simpla, iar pentru a simplifica si mai mult lucrurile am sa va prezint totul pe etape ce cuprind fotografii facute de mine:

As dori sa va spun ca aceste cantitati sunt relative, ele se potrivesc marimii tigaii pe care eu o am, insa daca voi aveti una mai mare atunci puteti mari in modproportional cantitatile fara a dauna calitatii retetei.

In primul rand se separa galbenul oualelor de albus, asa cum puteti vedea in imagine. Pentru blat se vor folosi initial doar galbenusurile peste care se adauga faina, praful de copt stins cu otet, esenta si mai apoi restul ingredientelor. Puteti amesteca zaharul cu margarina si untura (incalzita - daca doriti ca ingredientele sa se amestece mai usor si mai uniform) si mai apoi sa le adaugati galbenusurilor. In final ar trebui sa obtineti un amestec asemanator celui din fotografie. Acesta se toarna intr-o tigaie, se niveleaza dupa care se aseaza merele feliate pe toata suprafata aluatului si se introduce la cuptor pret de 30 de minute, la foc mediu.

In acest timp trebuie sa prepari spuma ce se va adauga deasupra merelor. Se adauga 3 linguri de zahar ( sau mai mult daca doriti o spuma mai dulce) peste albusurile separate si se amesteca cu mixerul . Spuma obtinuta se pune peste mere si se baga in cuptor pentru inca 15 minute. Tin sa mentionez ca durata de coacere variaza in functie de marimea tigaii deci ar fi bine sa supravegheati prajitura cu 5 minute inainte de intervalul dat initial de mine.

In final, prajitura ar trebui sa arate cam asa, poate putin mai aspectuoasa daca reusiti sa nivelati spuma mai bine decat am facut-o eu.


Dupa ce se lasa la racit, prajitura e numai buna de servit in familie, asa cum am facut si eu. Dupa cum puteti vedea, bucatile de prajitura au disparut repede, ceea ce inseamna ca am reusit cu succes sa imi "indulcesc" weekend-ul atat mie cat si intregii familii.

Acesta reteta este scrisa de Diana Alx pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Cremes
4
Prajituri

Cremes

Cremesul este o reteta clasica de prajitura cu crema vanilata si foi sfaramicioase de aluat frantuzesc. Cremes sau cremsnit,...

Cremes
Supa de rosii
5
Supe de legume

Supa de rosii

Hidratanta, detoxifianta.

Supa de rosii
Parteneri
Prajitura cu pere intregi si scortisoara
Bucataras.RO

Prajitura cu pere intregi si scortisoara

Aveam cateva pere prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ele. M-am pus pe cautat o reteta rapida care sa contina pere si am...

Prajitura cu pere intregi si scortisoara
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!