Prajitura delicioasa cu capsune

Prajitura cu capsune este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de zahar, praf de copt, faina, frisca, capsuni, lapte, zahar, sirop si ciocolata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura delicioasa cu capsune

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 lg.apa
  • 12 lg zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 12 lg faina
  • Pentru crema;
  • 500 ml frisca
  • 500 gr capsuni (proaspete sau congelate)
  • 1 plic gelatina
  • 150 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • sirop pentru insiropat prajitura
  • Pentru decor
  • 100 ml frisca
  • 50 gr ciocolata

Mod de preparare

Prajitura cu capsune este delicioasa. Pentru prepararea acestei prajituri se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu putina sare, se adauga treptat apa apoi zaharul in ploaie, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si se da la copt la foc potrivit pentru 30 de minute.Se lasa la racit(de preferinta de pe azi pe maine) A doua zi se taie blatul in doua, se stropeste cu putin sirop(sau suc lasat de capsune). Frisca se bate spuma, se adauga gelatina topita (in lapte) la microunde si capsunile pasate si amestecate cu zahar.se umple repede prajitura deoarece gelatina se intareste rapid si nu se mai poate nivela usor.Se decoreaza cu frisca batuta si ciocolata sau capsuni


Prajitura cu capsune se serveste dupa ce s-a tinut cateva ore la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Desert gogosi rapide pentru micul dejun
Bucataras.RO

Desert gogosi rapide pentru micul dejun

Ce-ar fi sa pregatesti in dimineata asta ceva dulce pentru micul dejun? Pui alaturi o cana de cafea sau un pahar cu lapte si...

Desert gogosi rapide pentru micul dejun
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola