Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".
Pe fundul tavii punem hartie de copt, iar apoi punem 300 gr nuca taiata si prajita putin. Peste nuca punem blatul din albusuri batute spuma tare, apoi adaugam nuca macinata si pesmetul si la sfarsit faina si praful de copt. Se coace la foc potrivit cam 20-25 minute.
Intre timp pregatim crema: galbenusurile se bat bine cu mixerul cu zaharul vanilat si zaharul impreuna pana devine ca o crema si isi dubleaza volumul, apoi adaugam laptele si se pune pe baie de aburi. Se lasa pana se topeste zaharul. Se lasa la racit, apoi punem crema in frisca batuta impreuna cu intaritorul. Se amesteca incet. Blatul copt se scoate din cuptor si se rastoarna cu fundul in sus pe o tava si se intinde crema de ciocolata, adica nutella sau finetti atunci cand e cald. Se lasa apoi sa se raceasca complet. Crema se imparte in doua Prima jumatate de crema se pune peste ciocolata, apoi punem biscuiti inmuiati in cafea, apoi restul de crema si se orneaza cu capuccino. Se lasa la rece.
Este un deliciu precum ii este numele.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii