Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Portii
15
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura DELICIU

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 borcan de 400 gr crema de ciocolata Nuttella sau finetti
  • Umplutura 1:
  • 300 gr nuca tocata cu cutitul si putin prajita
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 7 linguri lapte
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca
  • 500 ml frisca lichida
  • Mai avem nevoie de 100 gr biscuiti si putina cafea lichida
  • 1 plic capuccino pentru ornat

Mod de preparare

Pe fundul tavii punem hartie de copt, iar apoi punem 300 gr nuca taiata si prajita putin. Peste nuca punem blatul din albusuri batute spuma tare, apoi adaugam nuca macinata si pesmetul si la sfarsit faina si praful de copt. Se coace la foc potrivit cam 20-25 minute.

Intre timp pregatim crema: galbenusurile se bat bine cu mixerul cu zaharul vanilat si zaharul impreuna pana devine ca o crema si isi dubleaza volumul, apoi adaugam laptele si se pune pe baie de aburi. Se lasa pana se topeste zaharul. Se lasa la racit, apoi punem crema in frisca batuta impreuna cu intaritorul. Se amesteca incet. Blatul copt se scoate din cuptor si se rastoarna cu fundul in sus pe o tava si se intinde crema de ciocolata, adica nutella sau finetti atunci cand e cald. Se lasa apoi sa se raceasca complet. Crema se imparte in doua  Prima jumatate de crema se pune peste ciocolata, apoi punem biscuiti inmuiati in cafea, apoi restul de crema si se orneaza cu capuccino. Se lasa la rece.

Este un deliciu precum ii este numele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Grea de ciocolata cu stafide si nuca
Bucataras.RO

Grea de ciocolata cu stafide si nuca

De departe cea mai buna prajiturica pe care am papat-o pana acum, incercati-o, moale, ciocolatoasa, cu exterior crocant, e...

Grea de ciocolata cu stafide si nuca
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!