Prajitura desteapta este o reteta delicioasa pentru care aveti nevoie d eurmatoarele ingrediente:oua, margarina, faina, lapte si zahar.
Margarina sau untul topesti la microunde sau la foc mic si lasi la racit, separi albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron mai mare, pui galbenusurile si peste ele pui zaharul si zaharul vanilat, amesteci bine bine pana se incorporeaza toate si isi dubleaza volumul. Torni margarina (sau untul) topit/a si racit/a, amesteci din nou bine de tot pana obtii o compozitie omogena. Adaugi faina cernuta, pana obtii un aluat consistent.
Torni incet si cu grija laptele caldut amestecand incontinuu,pana obtii o compozitie mai subtire decat cea pentru clatite, albusurile le bati cu un praf de sare si le incorporezi usor in acest aluat.
Obtii o compozitie cam ca o smantana, o torni in tava unsa cu unt si tapetata cu faina exact asa cum este.
O dai la cuptorul incins cam 45-50 de minute.
Foarte important este ca in timpul coptului sa NU deschizi deloc usa cuptorului! Abia dupa cele 45 de minute poti deschide. Daca pe deasupra arata ca un pandispan si se tine de marginile tavii, atunci e gata, daca nu, o mai lasi un pic la copt. Imediat ce o scoti din cuptor, ea se va lasa un pic, asa si trebuie. O lasi sa se raceasca complet, dupa care o mai dai la frigider pentru cel putin o ora.
Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosLimoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...
LimoncelloIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii