Prajitura desteapta cu prune

Este o prajitura de sezon foarte buna. Daca va place prajitura desteapta, cu siguranta va va placea si aceasta cu prune!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura desteapta cu prune

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 750 ml lapte
  • 500 g prune

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga untul topit si racit putin, se amesteca bine cu degetele pana se obtine un aluat nisipos. Se pastreaza o cana din aluat pentru mai tarziu. Peste restul de aluat se adauga praful de copt si ouale. Se amesteca bine cu ajutorul unui tel apoi se toarna laptele. Se omogenizeaza bine. Se va obtine o compozitie mai lichida. Prunele se spala, se curata de sambure si se taie in doua sau in patru, in functie de cat de mari sunt prunele. Se unge un vas de ceramica cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia. Se aseaza prunele si se presara deasupra aluatul nisipos pastrat in cana. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute (pana se rumeneste fumos). Se lasa sa se raceasca bine inainte de a fi servita. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Bucataras.RO

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana este de fapt, o radauteana cu perisoare :))) Baietii mei sunt fani radauteana, dar...

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!