Pentru prajitura Excelent, se bat, pe rand, doua foi de rulada, de preferinta cu cacao. Se adauga o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie. Frisca se face din 800 g smantana, 200 g zahar si vanilie. Timp de o ora, 30 g gelatina se dizolva in 100 g apa.
Sosul se face din 7 linguri de zahar tos frecat cu 5 linguri de apa clocotita la care se adauga 50 g cacao si esenta de rom. Se amesteca sosul, gelatina si frisca, dupa care se toarna intre cele doua foi care se insiropeaza inainte cu putin lichior de cafea. Pe deasupra se orneaza cu ciocolata si frisca.
In tava in care am copt blaturile, punem folie sau hartie, apoi punem un blat peste care turnam crema. Peste crema, asezam al doilea blat, peste blat, ornam cu 200 g frisca si ciocolata rasa.
Dam la frigider timp de patru pana la cinci ore, apoi prajitura excelent se serveste.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe