Prajituri

Reteta Prajitura Florica

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru prajitura Florica, 6 oua se bat cu 6 linguri de zahar, 5-6 linguri de faina, coaja si zeama de la o lamaie.

ingrediente

Blatul I:
   6 oua
   6 linguri de zahar
   5-6 linguri de faina
   coaja si zeama de la o lamaie
Blatul II:
   6 albusuri
   6 linguri de zahar
   250 g nuca prajita si taiata
   50 g stafide si
   cateva bucati de ciocolata
Crema:
   6 galbenusuri
   200 g zahar
   o lingura de cacao sau
   ness
   200 g de unt.
    

mod de preparare

Pentru prajitura Florica, blatul I se face astfel: 6 oua se bat cu 6 linguri de zahar, 5-6 linguri de faina, coaja si zeama de la o lamaie. Se coace un blat care se taie in doua. Blatul II – se bat 6 albusuri cu 6 linguri de zahar, se adauga 250 g nuca prajita si taiata, 50 g stafide si cateva bucati de ciocolata. Se coace in tava tapetata.
Crema – se fierb pe baie de aburi 6 galbenusuri cu 200 g zahar si o lingura de cacao sau ness. Cand s-a racit se amesteca si cu 200 g de unt. Se ung blaturile, iar deasupra se toarna o glazura rece. Prajitura se face intr-o tava patrata.


Prajitura Florica se serveste dupa ce s-a racit, glazurata deasupra.

Incearca si Rulada cu jeleu si afina
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Florica" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.