Prajituri

Reteta Prajitura Giorgiana

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
Butnaru_17284 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intr-un castron se freaca galbenusurile cu 2 cani zahar tos, se adauga treptat uleiul (eu il masor cu cutia de 200 g de la iaurt), smantana, aromele,

ingrediente

   6 oua mari
   200 g. iaurt
   200 ml. ulei
   2 cani si jumatate cu zahar tos (cana de ceai)
   3 cani si jumatate cu faina
   3 linguri cu smantana
   1 praf de copt
   2 zahar vanilat
   esenta de rom
   esenta de portocale
   2 pumni de nuca taiata marunt
   250-300 g. rahat taiat bucatele

mod de preparare

Intr-un castron se freaca galbenusurile cu 2 cani zahar tos, se adauga treptat uleiul (eu il masor cu cutia de 200 g de la iaurt), smantana, aromele, cele 200 g. iaurt in care s-a stins praful de copt, nucile taiate marunt, bucatelele de rahat si la sfarsit faina. Se amesteca totul foarte bine. Se bat albusurile spuma tare cu o jumatate cana zahar si se adauga in compozitie mestecandu-se foarte usor, de jos in sus. Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia, se da la cuptorul incins in prealabil la foc moderat. Se coace cca. 1 h, este gata cand se desprinde prajitura de pe tava, se poate incerca si cu o scobitoare, scobitoarea trebuie sa ramana uscata.
Se pudreaza cu zahar farin, se taie in bucati cand se raceste.
Incearca si Prajitura marmorata
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Giorgiana"" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite