Prajitura Greta Garbo

Untul se freaca impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza ouale pe rand, smantana, sarea si drojdia de bere. Se omogenizeaza compozitia, apoi se adaug

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr unt
  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri de smantana
  • drojdie de bere
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 gr nuci macinate
  • 300 gr zahar
  • 400 gr gem de macese sau porumbe
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de unt
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura de rom

Mod de preparare

Untul se freaca impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza ouale pe rand, smantana, sarea si drojdia de bere. Se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga faina in ploaie si se framanta bine aluatul format. Se imparte apoi aluatul in patru parti , din care se pune o foaie intr-o tava. Se unge cu gem de macese, se presara deasupra nuca macinata si se lasa la temperatura camerei pentru doua ore. Se introduce in cuptor si se lasa la copt 20 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate si se glaseaza cu amestec de cacao, zahar, apa si o nuca de unt, fierte impreuna zece minute. Se introduce din nou la copt 20 de minute, dupa care se lasa la racit. Se procedeaza la fel cu celelalte 3 foi, dupa care se asaza una peste alta si se unge ultima foaie cu gem mai mult. Se lasa apoi la racit si se taie in diferite forme geometrice.
Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Prajitura televizor

Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Sirop din muguri de brad
3
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
4
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Tarta cu prune si gem
Bucataras.RO

Tarta cu prune si gem

Astazi va invit cu drag la una dintre cele mai delicioase tarte cu prune pe care le-am preparat vreodata! Un blat incredibil...

Tarta cu prune si gem
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola