Prajituri

Prajitura Kati

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
budur rodica 4968 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura rasturnata cu prune (Reteta Video)"
 
Prajitura Kati este o prajitura de casa cu foi absolut delicioasa. Combinatia dintre blaturile crocante, gemul acrisor, crema cu aroma de rom si crusta de bezea este una perfecta, si va veti indragosti de aceasta reteta.

ingrediente

Ingrediente pentru foi:
   3 galbenusuri
   150 g margarina sau unt
   150 g zahar
   500 g faina
   o lamaie
   1 praf de copt (eu am pus o lingurita plina
   ca nu am avut la plic)
   1 lingura lapte
Ingrediente pentru crema:
   o foaie o maruntim
   150 ml lapte caldut
   3 linguri cacao
   2 linguri gem piersici/caise (acrisor)
   150 g zahar
   150 g unt
   o lingura esenta rom
   o lingurita rom
   sau cum aveti inspiratia ca sa iasa cat mai aromat ca asta e ideea
Ingrediente pentru bezea:
   cele 3 albusuri ramase de la foi
   un praf de sare
   o cescuta de zahar pudra (sau dupa gustul fiecaruia)
   cativa stropi zeama de lamaie

mod de preparare

In primul rand se pregatesc foile:




Mai intai am stins praful de copt cu putina zeama de la lamaie.
Apoi am amestecat toate ingredientele: galbenusurile, zaharul, margarina, coaja rasa de la lamaie, faina si praful de copt stins.
Le-am amestecat bine , am adaugat lingura de lapte si am framantat o coca pe care am impartit-o in 3.




Am intins 3 foi. Se intind foarte usor datorita grasimii din coca, eu le-am intins direct pe hartia de copt pe care am stropit ceva ulei din precautie. Si le-am copt la foc potrivit (350 F) cam 8-10 minute.




Apoi se pregateste crema:




Foaia se marunteste si se inmoaie cu laptele caldut. Se adauga cacaoa, gemul, esenta de rom + romul, zaharul si untul.
La inceput m-am gandit ca o sa le frec spuma dar dupa aia am zis ca merge si fara sa mai murdaresc un vas.




Crema rezultata se intinde peste o foaie. Se aseaza cealalta foaie si se pune ceva mai greu peste ele ca sa se prinda cele 3 parti. Eu am acoperit o carte ( nu prea groasa) cu folie de aluminiu si am pus peste prajitura.




Bezeaua:




Pe aburi, albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi zaharul pudra si stropii de lamaie. Trebuie sa obtineti o spuma tare, f tare. 
Cu aceasta spuma se acopera prajitura dupa imaginatie.

Si se orneaza prajitura Kati cu fulgi de ciocolata sau cacao. Eu am pus de amandoua si bucatele de ciocolata si cacao.




 






Prajitura Kati se poate servi si imediat, dar este mai bine sa o lasati 1 ora, 2 sa se aseze.

Incearca si Papanasi cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite