Prajitura lebenita

Dupa ce am facut aluatul pentru interior il separam in doua si punem cei doi coloranti. Dupa colorare facem din fiecare cate 3 bulgari si punem la fri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura lebenita

Ingrediente

  • Pentru aluatul rosu si galben:
  • 125 g de margarina
  • 250 g biscuiti tocati
  • 100 g zahar pudra
  • coloranti rosu si galben
  • 1 aroma de pepene sau daca nu aveti aunci de care va place
  • lapte/apa cat va fi necesar
  • Pentru cel verde:
  • 125 g margarina
  • 350 g biscuiti tocati
  • 100 g zahar pudra
  • colorant verde
  • 1 aroma de pepene sau daca nu aveti aunci de care va place si lapte/ apa cat va fi necesar.

Mod de preparare

Dupa ce am facut aluatul pentru interior il separam in doua si punem cei doi coloranti. Dupa colorare facem din fiecare cate 3 bulgari si punem la frigi pna se face si cel verde. Apoi facem si aluatul vede, cu care vom masca aluatul rosu si cel galben.

Dupa ce e gata il punem la rece macar 1 ora. Apoi feliem. Si gata, al meu nu are samburi, dar voi puteti sa adaugati. Iar daca doriti biscuiti puteti sa ii tocati mai marunt. Mie imi place sa fie mai colorat si sa se vada biscuitii in interior.


Aranjati pe un platou si serviti la desert.
Reteta Prajitura lebenita a fost propusa de Irenke pe forum culinar.ro
Alte retete cu biscuiti gasiti aici:
Bombe din biscuiti,
Cartofi de biscuiti,
Rulou cu biscuiti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de burta de vita
3
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Foi napolitana cu blat de nuga
4
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Zarzarasi cu miere
5
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Parteneri
Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj
Bucataras.RO

Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Astazi chiar eram in pana de idei si nu prea stiam ce sa pregatesc de mancare.Am dat o raita prin frigider, prin congelator...

Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!