Prajitura marmorata cu budinca

Prajitura marmorata cu budinca este pe atat de buna pe cat de bine arata. Puteti prepara aceasta reteta cu budinca, sau puteti face o crema de galbenusuri vanilata sau cu ciocolata. Este o prajitura delicioasa rapida si usoara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura marmorata cu budinca

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 6 oua
  • - 180 gr zahar
  • - 50 ml ulei
  • - 100 ml apa
  • - 150 gr faina
  • - 100 gr faina grisata (in cazul in care gasiti
  • daca nu
  • folositi tot faina alba)
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - 2 linguri cacao
  •  
  • Ingrediente budinca:
  • - 600 ml lapte
  • - 1 budinca de vanilie (sau care va place mai mult)
  • - 4 linguri zahar

Mod de preparare

Prima data vom pregati budinca (respecatand indicatiile de pe ambalaj) pentru a avea timp sa se raceasca. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pielita deasupra sau acoperim cu o folie alimentara toata suprafata.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschide la culoare, adaugam treptat apa, apoi uleiul si continuam sa mixam. Incorporam cu ajutorul unei spatula faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare, dupa care o incorporam treptat si usor in compozitia de galbenusuri.
Mai mult de jumatate din compozitie turnam intr-o tava (25X35cm) tapetata cu hartie de copt, iar in restul punem cacaoa, amestecam si turnam in fir subtire peste compozitia “alba”. Tragem usor cu furculita sa se amestece putin cele doua culori, apoi cu ajutorul unei linguri punem gramajoare din budinca de vanilie.
Dam tava in cuptorul preincalzit circa 40-45 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit complet este bine sa-l tinem la rece, deoarece riscam sa se altereze budinca.


Pofta buna!


Prajitura marmorata cu budinca se serveste felii, dupa ce s-a "odihnit" putin.

Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Briose turta dulce
Bucataras.RO

Briose turta dulce

O minunatie!!!

Briose turta dulce
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!