Prajituri

Prajitura metru

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:50m 
Lucica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Crema: Din lapte si amidon se face o compozitie care se lasa apoi sa se raceasca. Untul si zaharul pudra se freaca bine, dupa care se incorporeaza cu

ingrediente

   Crema: 7-8 lingurite zeamil (sau amidon alimentar)
   200 ml lapte
   250 gr. unt
   250 gr. zahar pudra
   ness
   vanilie
   zeama de lamiie checurile: 4 galbenusuri
   260 gr. zahar
   10 linguri apa fierbinte
   7 linguri ulei
   1 praf de copt
   260 gr. faina
   2 linguri cacao glazura: 100 gr. zahar tos
   3 linguri cacao
   3 linguri apa
   100 gr. unt

mod de preparare

Crema: Din lapte si amidon se face o compozitie care se lasa apoi sa se raceasca. Untul si zaharul pudra se freaca bine, dupa care se incorporeaza cu grija amidonul. Crema obtinuta se imparte in doua. Una se amesteca cu 2-3 linguri de ness, cealalta se amesteca cu putina vanilie si zeama de lamiie. Checurile: Cele 4 galbenusuri se freaca cu zaharul apoi se adauga treptat lingurile cu apa fierbinte, uleiul, praful de copt, faina si, la sfirsit, albusurile batute spuma tare. Se imparte compozitia in doua parti egale, una se amesteca cu cacao, cealalta ramine galbena. Se toarna in tavile de chec unse si tapetate cu faina. Cind s-au copt, se scot din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca, dupa care se taie felii. Asa calde se vor unge cu cremele deja facute: o felie de chec maro, crema de lamiie, o felie de chec galben, crema de ness, etc.
Glazura:
Toate ingredientele de la glazura se pun pe foc, apoi se toarna peste checurile umplute.
Glazura se poate face mai usor din ciocolata menaj, topita in putin lapte.
Foarte important: prajitura se va taia pe diagonala.
Incearca si Prajitura cu nuca si ness
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura metru" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite