Prajituri

Reteta Prajitura Mirva

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Mirva postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
8 albusuri se bat spuma cu 300 g de zahar, se amesteca usor cu 150 g nuca de cocos si 4 linguri de faina. Se coc 2 foi pe fundul tavii unse cu ulei si

ingrediente

   8 oua
   600 g zahar
   150 g nuca de cocos
   8 linguri faina
   150 ml lapte
   4 plicuri zahar vanilat
   200 g unt

mod de preparare

8 albusuri se bat spuma cu 300 g de zahar, se amesteca usor cu 150 g nuca de cocos si 4 linguri de faina. Se coc 2 foi pe fundul tavii unse cu ulei si tapetate cu faina, cate 10 minute fiecare.

Crema: 8 galbenusuri se freaca cu 300 g de zahar, apoi se adauga 4 linguri faina, 150 ml lapte. Compozitia se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc se raceste, se adauga cele 4 pliculete de vanilie si, in untul deja moale se adauga incetul cu incetul, aceasta compozitie.

Crema se pune intre cele 2 foi, si se mai pastreaza putina crema care se pune deasupra. Se presara apoi putina nuca de cocos sau cacao, ciocolata.
Se taie bucati de aproximativ 2 cm.

Alte retete recomandate:
Incearca si Negrese cu alune si stafide
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mirva" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.