Pentru concurs retete de primavara. Se apropie sezonul cand pietele se umplu cu mirosul murelor si trebuie sa incercati reteta asta!
Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea tare Galbenusurile se freaca cu untul moale, la temperatura camerei apoi se incorporeaza in bezea, se adauga faina in ploaie si se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, 20 minute la foc potrivit.
Se scoate blatul de pe hartie,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua jumatatti' Intr-o tava se aseaza o forma patrata cu margini reglabile in care se aseaza prima jumatate de blat.
Se pun 250 g mure la fiert cu o cana de zahar si 50 ml apa rece.
Se lasa sa clocoteasca la foc mic cca 30 de minute apoi, se scurge prin sita siropul de fructe apoi se lasa sa se raceasca.
Pentru crema se mixeaza frisca pana se intareste bine,se toarna siropul in fir subtire apoi incorporam tot in fir subtire si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie.
Se toarna crema peste blatul din forma se presara deasupra murele scurse de sirop apoi se aseaza deasupra cealalta jumatate de blat,se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore, de preferat este de seara pana a doua zi,apoi se taie dupa forma dorita.
Se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata si intarita in care am adaugat siropul de mure, in fir subtire si fructe proaspete. Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaNumai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez....
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumatIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii