Prajitura negresa

Prajitura Negresa este o reteta de prajitura cu ciocolata absolut delicioasa si deloc greu de preparat. In plus poate fi un deliciu si pentru invitati daca o servesti alaturi de frisca si fructe.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura negresa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1
  • 5 cani de zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura ness (optional)
  • 7 linguri de apa
  • 2 linguri Martini sau ce preferati (optional)
  • 200 gr margarina
  • 1 cana faina.
  • 5 pachetel praf de copt stins cu suc de lamaie.

Mod de preparare

Se pune zaharul, cacao, apa intr-o cratita la foc mic. Se amesteca pana se dizolva zaharul, se adauga nessul (daca doriti). Stingem focul de sub cratita si adaugam margarina taiata bucatele pentru a se dizolva mai usor. Amestecam pana se dizolva.

Separam alusurile de galbenusuri, si albusurile le punem la frigider. Luam cateva linguri din compozitia de cacao si adaugam peste galbenusuri, amestecam si turnam compozitia rezultata, incet in compozitia din cratita, amestecand continuu. Apoi punem cele 2 linguri de alcool. Amestecam.

Din compozitia rezultata punem deoparte 10 linguri, intr-un pahar.

In compozitia ramasa adaugam in ploaie faina si praful de copt stins. Amestecam bine.

Batem spuma albusurile cu un strop de sare si le incorporam cu grija in compozitie. Atentie! Punem albusurile peste compozitie nu invers!

Tapetam o tava cu margarina si faina, adaugam compozitia, o tinem la cuptor preincalzit cam 25 minute, 180 grade Celsius. Facem testul cu scobitoarea, daca iese curata, scoatem blatul si turnam deasupra compozitia pusa deoparte in pahar. Punem tava in cuptor pentru inca 3 minute. Prajitura se taie rece si se orneaza cu ce doriti. Eu obisnuiesc s-o ornez cu 250 ml frisca batuta cu 2 linguri de zahar praf, ciocolata taiata in diferite moduri.


Pofta buna! Reteta Prajitura negresa a fost propusa de seima pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Zarzarasi cu miere
3
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Limoncello
Bucataras.RO

Limoncello

Limoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...

Limoncello
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!