Prajitura Noire

Prajitura Noire este o prajitura delicioasa de ciocolata pentru care veti avea nevoie de bicuiti cu cacao, frisca, ciocolata amaruie, lapte si fulgi de cocos.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Noire

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 160 gr biscuiti cacao
  • 2 linguri de coniac (Napoleon
  • sa fie!)
  • 250 ml frisca lichida (a aia place lu' albinutza)
  • 15 gr gelatina
  • pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • fulgi de cocos (cat sa iei cu doua deste
  • de mai multe ori..:P)

Mod de preparare

Prajitura Noire este o prajitura delicioasa de ciocolata pentru care veti avea nevoie de bicuiti cu cacao, frisca, ciocolata amaruie, lapte si fulgi de cocos.

Si apai acum, dragilor, na! sa va povestesc cum am facut prajitura Noire. Era o zi cu nu prea mult soare, putintica racoare deci,...Miruna dormea, sotul baiguia ceva prin casa.....neinteresant cred :P, iar cainele meu, dragutul de Ozzy sforaia intr-un colt de fotoliu. Aaaa, dar nu asta va intereseaza..am inteles.

Deci... Am luat biscutii de cacao si i-am sfaramat, obtinind o pudra de biscuitei. Daca aveti robot folositi-l cu inceredere, dar daca nu aveti sau e stricat ca al meu (ai auzit R. ??? e stricat!) puneti biscuitii intr-o punga si treceti de cateva ori cu sucitorul peste ei. Rezultatul e identic. Asa pudra de biscuitei obtinuta o amestecati cu 75 gr unt topit putin. Amestecati bine si puneti totul intr-o tava de chec tapetata cu folie pentru alimente. Dati apoi la rece si asteptati.

Ciocolata am topit-o impreuna cu 50 ml frisca lichida. Restul de frisca, adica celelalte 200 ml le-am mixat bine de tot. Gelatina am pus-o la inmuiat in putina apa rece, cat sa devina spongioasa, dupa care am topit-o pe baie de aburi si am adaugat-o in ciocolata impreuna cu 2 linguri de coniac. Crema de ciocolata am amestecat-o cu restul de 75 gr unt si, la urma, cu frisca bine mixata. Am pus un strat serios peste amestecul de biscuiti si am predat totul frigiderului pana a doua zi. Timpul de asteptare e mare si e foarte greu. Va marturisesc ca dupa 5 ore, deja am taiat o bucatica, e drept ca foarte mica :P. Dar nu puteam sa pun geana pe geana stiind ce abandonasem la rece :)).

A doua zi, de dimineata am topit 50 gr ciocolata cu 50 ml lapte, am turnat-o asa fierbintica peste prajitura, am aruncat niste fulgi de cocos....am mai lasat-o putin la racorit....Vai!! e grea tare asteptarea asta...nu mai are rost sa va explic eu senzatia de cioco-dulce-minunatie de prajitura Noire. O stiti cu totii, nu?

Pofta buna!

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Bucataras.RO

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto

Salatele sunt cele mai rapide soluții atunci când nu ai timp de stat în bucătărie! Plus de asta, în...

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola