Prajituri

Prajitura Olguta

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:25m 
MarianaN postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Foile: se amesteca toate ingredientele, se face o coca, se imparte in doua, se intinde cit tava (unsa cu unt) si se coace. Nu se lasa sa se rumeneasca

ingrediente

   Foile: 200 gr. faina
   100 gr. unt sau margarina
   100 gr. zahar pudra
   2 linguri cacao
   2 linguri iaurt
   2 lingurite amoniac stins in otet
   1 ou
   pandispan: 5 oua
   5 linguri de zahar
   5 linguri de faina
   amoniac
   otet Crema: ¾ l lapte
   7 linguri faina
   3 pachete vanilie
   1 pachet margarina
   200 gr. zahar farin

mod de preparare

Foile: se amesteca toate ingredientele, se face o coca, se imparte in doua, se intinde cit tava (unsa cu unt) si se coace. Nu se lasa sa se rumeneasca. Pandispan: galbenusurile se freaca cu 5 linguri de zahar si amoniac stins in otet. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu restul. Se unge tava cu unt, se intinde compozitia si se pune la cuptor. Crema: Se opreste putin lapte rece ca sa se dizolve faina. Cind laptele a dat in clocot, se adauga faina dizolvata si zaharul vanilat. Se fierbe pina se ingroasa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca continuu pentru a nu prinde pojghita. Margarina se freaca cu 200 gr. zahar farin si putin cite putin se adauga din compozitia fiarta si racita.
Se pune pe o foaie jumatate din crema, la mijloc pandispan, crema si cea de-a doua foaie. Se pudreaza si se taie a doua zi.
Incearca si Fursecuri cu nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Olguta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite