Prajituri

Reteta Prajitura Orion

portii reteta 16 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 1h 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 10-10-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura desteapta cu ciocolata"
 
Am pregatit aceasta prajitura cu blat pufos de cacao, crema de branza, sos de piersici si decorata cu alune de padure prajite. A fost delicioasa cu aromele ei de toamna, de aceea i-am spus Orion.

ingrediente

16 portii

Pentru blat:
   100 g unt sau margarina
   5 galbenusuri
   1 varf de lingurita de sare
   10 linguri de lapte
   2 linguri de cacao
   5 linguri de faina
   1 plic praf de copt
   1 plic zahar vanilat
   3 linguri de zahar
Pentru crema de branza:
   5 albusuri + 2 galbenusuri
   4 linguri de zahar
   360 g crema de branza cu smantana
   1 praf de sare
   Putina coaja de lamaie
Pentru sosul de piersici:
   7 piersici
   3 linguri de zahar
   1 lingura apa
   1 plic zahar vanilat
in plus:
   2 linguri de zahar
Pentru stratul de alune:
   Cateva alune de padure
   sare

mod de preparare

Sosul de piersici: Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se adauga piersicile, se amesteca sa nu se lipeasca si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da vasul de pe foc.

Blatul: Se freaca margarina sau untul cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine. Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins pentru 10 de minute, la foc mediu.

Crema de branza: Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma consistenta. Separat, se amesteca intr-un vas adanc branza pufoasa cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie, apoi turnam si bezeaua si amestecam bine. Se scoate tava din cuptor, se presara putin pesmet pentru ca aluatul sa nu se incruzeasca, se toarna aceasta crema de branza peste blat, se intinde bine, se mai presara un pic de pesmet, apoi se intinde si stratul de piersici, se presara acele 2 linguri de zahar mentionate la ingrediente si se mai da tava la cuptor 30 de minute la foc mic.

Stratul de alune: Se pun pe foc mic intr-o craticioara cateva alune de padure curatate si taiate in jumatati impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina. Cand s-a rumenit prajitura, se scoate din cuptor, se presara alunele de padure maruntite si se lasa la racit.

Pont: Nu exagerati cu alunele, intrucat au o aroma destul de puternica! Timp total: 1h 15min Portii: 16 Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/prajitura-orion.html

Incearca si Bomboane de pom
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Orion" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.