Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o prajitura delicioasa de casa, deloc greu de pregatit.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura "polara"

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri zahar (linguri de ciorba mijlocii
  • cu varf)
  •  
  • crema:
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • 500ml lapte
  • 300g zahar
  • un pachet de unt (eu am pus 200g)
  •  
  • glazura:
  • jumatate pachet de unt (100g)
  • 4-5 linguri cacao

Mod de preparare

Prajitura "Polara" se numeste astfel deoarece seamana la gust si aspect cu inghetata polara, aceea de demult care semana cu pachetul de unt.

Se incinge cuptorul.
Se bat 6 albusuri spuma si apoi se adauga 3 linguri de zahar. Separat se bat 6 galbenusuri cu alte 3 linguri de zahar apoi se amesteca cele doua si apoi se adauga faina si cacao. Se amesteca usor de jos in sus cu o lingura de lemn.

Compozitia se rastoarna intr-o tava unsa si tapetata. Se introduce la cuptor pt 15 min aprox, la temperatura de 450 grade Fahrenheit (F) -la cuptorul meu:) - 180C.

Pt crema se incalzesc 400 ml lapte. Separat se freaca 2 oua cu 4 linguri faina si 100 ml lapte care se toarna in laptele cald si se amesteca mereu pana la consistenta unei budinci. Se lasa sa se raceasca bine!

Pachetul de unt se freaca bine cu 300g zahar farin adaugat lingura cu lingura. Tot asa se adauga si budinca pe care am lasat-o sa se raceasca. Se adauga si 2 plicuri de zahar vanilat. Se rastoarna peste blat si se intinde pe toata suprafata.

Pt glazura se freaca o jumatate de pachet de unt cu 4-5 linguri de cacao si se topesc pe foc. Nu se adauga zahar. Si am omis sa subliniez ca untul trebuie lasat la temperatura camerei sa se incalzeasca bine-sa fie f moale. Valabil si pt untul utilizat la crema.

Glazura se adauga peste crema si se intinde bine.

Tava folosita are dimensiuni mari de 40X30 cu aproximatie.  Sa nu uitati sa o tineti cateva ore la rece inainte de a servi-o si taiati-o cu un cutit bine ascutit incalzit in apa calda- altfel se va sparge glazura la taiere.

Reteta de prajitura polara a fost propusa de Dany B pe forum culinar.


Serviti prajitura polara dupa ce a stat la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Tort de ciocolata
Bucataras.RO

Tort de ciocolata

Minunat, minunat, minunat! Facut cu multa ciocolata si dragoste pentru surioara mea incredibila! 

Tort de ciocolata
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!