Prajitura pufoasa cu prune

Prajitura pufoasa cu prune aproape ca nu mai are nevoie de nicio descriere, numele ii spune tot. Atat doar ca trebuie sa o incercati (noi am facut-o!) ca sa va bucurati de aceasta prajitura delicioasa dar si de aromele intense de scortisoara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura pufoasa cu prune

Ingrediente

  • 750g prune -spalate
  • si rupte in jumatate
  • se scoate samburele
  • 50g zahar
  • scortisora dupa gust
  • se amesteca tote si se lasa sa traga prunele zaharul si scortisora -se amesteca din ccand in cand. Se lasa asa cam o ora
  • 200 g unt/margarina (eu am pus unt)
  • 200 g zahar
  • 200g faina
  • 3 oua
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • putin praf de copt(facultativ)

Mod de preparare

O prajitura cu fructe atat de simplu de facut!

Dupa ce prunele au stat la "macerat" dupa indicatiile de mai sus se pregateste aluatul.

Toate componentele pentru aluat se framsnta (merge foarte repede daca untul este la temperatura camerei).

Se adauga ouale pe rand si se face mai departe cu mixerul, pana e amestecat tot bine.

Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se pune aluatul iar deasupra, jumatatile de prune.
Siropul pe care il lasa prunele nu se pune! 

Se incalzeste cuptorul la 170-175C. Prajitura se lasa cam 65-75 minute.

Este o prajitura pufoasa cu aroma intensa de scortisoara, daca folositi suficienta ;).

Reteta de prajitura pufoasa cu prune a fost propusa de Maya pe forum culinar.


Dupa ce s-a racit puteti pudra prajitura pufoasa cu prune cu zahar sau o puteti servi ca atare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Spaghetti alla checca sul rogo
Bucataras.RO

Spaghetti alla checca sul rogo

Spaghetti alla checca sul rogo
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!