Pentru retete de primavara Colorat si delicios!!!
Se prepara un blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul vanilat, pana se intaresc. Se freaca si galbenusurile cu uleiul apoi se incoeporeaza in albusuri, se amesteca bine si se adauga si faina. Se pregateste tava de copt cu hartie pentru copt apoi se da la cuptor cca 20 minute. Se desprinde blatul de pe hartie apoi se taie in 2 jumatati egale Intr-o tava cu o forma dreptunghiulara reglabila se aseaza prima jumatate de blat peste care turnam frisca batuta si amestecata cu smantana, nectarul si un plic de gelatina intai hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin. Se fixeaza deasupra a 2 a jumatate de blat peste care turnam un piureul de kiwi (curatate si date la blender) amestecat si el cu un plic de gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topit la bain marie. Se da prajitura la rece de seara pana a 2 a zi cand se taie in forma dorita Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii