Prajitura Raffaello

Prima data prepara aluatul alb. Pentru asta bate albusurile spuma si cand e apropoape gata adauga zaharul. Amesteca nuca de cocos rasa cu faina si pr

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul alb:
  • 5 albusuri
  • 150 g nuca de cocos rasa
  • 2 linguri faina
  • 1 pachet praf de copt
  • zeama de la 1 lamaie
  • Pentru aluatul maro:
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 pachet praf de copt
  • Pentru crema:
  • 10 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 300-350 ml lapte
  • 250 margarina
  • Pentru decor:
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Prima data prepara aluatul alb. Pentru asta bate albusurile spuma si cand e apropoape gata adauga zaharul. Amesteca nuca de cocos rasa cu faina si praf de copt, adauga apoi cu grija in spuma si stoarce zeama de lamaie. Tapeteaza tava cu o foaie de copt, toarna peste aluatul si coace-l timp de 15 minute la o temperatura de 165 grade C. Pentru prepararea aluatului maro bate albusurile si pe la sfarsit adauga zaharul, la fel ca si la primul aluat. Amesteca nuca cu cacao, faina si praf de copt si adauga cu grija in spuma. Coace compozitia timp de 15 minute la o temperatura de 165’C. Freaca bine galbenusurile cu zahar. Adauga praful de budinca, apoi laptele si fierbe amestecand continuu, pana obtii o crema consistenta. Lasa crema sa se raceasca, iar la sfarsit adauga cate un pic de margarina. Urmeaza asamblarea prajiturii. Unge mare parte din crema pe foaia cu cocos. Aseaza foaia maro peste crema si unge cu crema ramasa, iar deasupra presara cu ciocolata rasa.

Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete recomandate:

Chec pufos

Galusti cu prune

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Rulouri fragede cu branza
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Negresa de post cu nuci
5
Retete Kamis

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Parteneri
Cum se face sucul de rosii picant
Bucataras.RO

Cum se face sucul de rosii picant

 Cum se face sucul de rosii

Cum se face sucul de rosii picant
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga