Prim data faramitam blatul de pandispan intr-un vas de 22 x 32 cm si marunteste-l cu mana. Intr-un vas mediu amestecam apoi crema de branza si zaharul pana obtinem o consistenta usoara si pufoasa. Incorporam si frisca.
In boluri separate, sau intr-un bol mai mare, aseaza prima data blatul de pandispan faramitat, si pe margine aranjeaza capsunile taiate in jumatati. Aseaza cu ajutorul unei linguri crema de branza, si deasupra mai pune niste blat de pandispan.
Toarna glazura deasupra si baga prajitura la frigider ca sa se intareasca.
1. Daca alegi sa faci tu pandispanul, poti sa il faci din cate oua consideri repsectand proportiile de 30g faina si 30g zahar la un ou.
2. Pentru glazura de capsuni: 200g capsuni, o jumatate de canita de zahar (4 linguri), o lingura de zeama de lamaie si apa (optional). Se pun la foc mic intr-o oala stropita cu ulei capsunile zdrobite sau maruntite impreuna cu zaharul si zeama de la lamaie si se amesteca incontinuu pana cand zaharul s-a dizolvat si amestecul s-a ingrosat. Apa e optionala, se adauga dupa cat "cere" amestecul, sa nu fie foarte lichid. la sfarsit se poate trece printr-o sita, ca sa ramana limpede.
3. Blatul de pandispan poate fi inlocuit oricand cu niste biscuiti sfaramitati amestecati cu unt topit, ca pentru cheesecake.
Prajitura rapida cu capsuni se pastreaza la rece si se serveste dupa cel putin 30 de minute de stat la frigider, langa niste capsune proaspete.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe