Prajituri

Reteta Prajitura Regina Maria

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
spantu_35575 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blat: margarina se topeste, apoi se lasa sa se racoreasca in vas. Se pune apoi sarea, zaharul, coaja de lamiie si se amesteca foarte bine pina se tope

ingrediente

   250 g margarina la pachet
   200 g zahar
   200 g nuci macinate
   150 g faina
   1 praf de copt
   1 lingurita coaja de lamiie rasa
   7 albusuri batute spuma tare
   1 praf de sare
Glazura de gabenus:
   7 galbenusuri
   1 virf cutit sare
   1 plic zahar vanilat
   250 g. zahar pudra
Crema de cacao:
   1 pachet de margarina
   200 g zahar pudra
   2-3 linguri cacao
   1 lingura esenta rom
Glazura de nuci pralinate:
   100 g. zahar tos
   100 g. miez de nuca

mod de preparare

Blat: margarina se topeste, apoi se lasa sa se racoreasca in vas. Se pune apoi sarea, zaharul, coaja de lamiie si se amesteca foarte bine pina se topeste zaharul, apoi se pune nuca si faina cu praful de copt cernut si se amesteca totul pina la omogenizare. Separat se bat albusurile spuma tare si se adauga compozitiei cu nuca amestecind usor cu un tel pina albusul se omogenizeaza in compozitie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptorul incins in prealabil la foc mediu. Tava e cea obisnuita, dreptunghiulara de la aragaz. Nu cea de friptura emailata! In timp ce se coace blatul, intr-un castronel se freaca foarte bine galbenusurile cu zaharul pudra si cel vanilat pina face basici la suprafata compozitiei. Cind blatul din cuptor e pe 3/4 copt se scoate si deasupra se toarna glazura de galbenus nivelind repede pe toata suprafata blatului, apoi se da din nou la cuptor la foc mic cam 20 de minute, pina se intareste galbenusul. Apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pentru crema, se freaca spuma intii margarina pina se alifiaza, apoi se adauga treptat zaharul pudra si cacaoa frecind crema f. bine. Crema astfel obtinuta se intinde peste prajitura racita. Glazura de krantz se obtine punind zaharul intr-o creatita pe foc si mestecind mereu pina acesta se topeste si se coloreaza ca si mierea, apoi adaugam miazul de nuca, amestecam cu zaharul caramelizat si rasturnam pe un capac de oala uns cu ulei, dindu-l apoi la rece. Cind krantzul s-a racit se taie marunt cu un cutit, iar glazura astfel obtinuta se presara peste crema de cacao de pe prajitura.

Se tine la frigider pina in momentul servirii.



Se serveste taiata bucatele dreptunghiulare sau romburi, dupa dorinta aranjate frumos pe un pltou elegant, deoarece e o prajitura regala!
Incearca si Semiluna
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Regina Maria" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.