Blat: margarina se topeste, apoi se lasa sa se racoreasca in vas. Se pune apoi sarea, zaharul, coaja de lamiie si se amesteca foarte bine pina se tope
Blat: margarina se topeste, apoi se lasa sa se racoreasca in vas. Se pune apoi sarea, zaharul, coaja de lamiie si se amesteca foarte bine pina se topeste zaharul, apoi se pune nuca si faina cu praful de copt cernut si se amesteca totul pina la omogenizare. Separat se bat albusurile spuma tare si se adauga compozitiei cu nuca amestecind usor cu un tel pina albusul se omogenizeaza in compozitie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptorul incins in prealabil la foc mediu. Tava e cea obisnuita, dreptunghiulara de la aragaz. Nu cea de friptura emailata! In timp ce se coace blatul, intr-un castronel se freaca foarte bine galbenusurile cu zaharul pudra si cel vanilat pina face basici la suprafata compozitiei. Cind blatul din cuptor e pe 3/4 copt se scoate si deasupra se toarna glazura de galbenus nivelind repede pe toata suprafata blatului, apoi se da din nou la cuptor la foc mic cam 20 de minute, pina se intareste galbenusul. Apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pentru crema, se freaca spuma intii margarina pina se alifiaza, apoi se adauga treptat zaharul pudra si cacaoa frecind crema f. bine. Crema astfel obtinuta se intinde peste prajitura racita. Glazura de krantz se obtine punind zaharul intr-o creatita pe foc si mestecind mereu pina acesta se topeste si se coloreaza ca si mierea, apoi adaugam miazul de nuca, amestecam cu zaharul caramelizat si rasturnam pe un capac de oala uns cu ulei, dindu-l apoi la rece. Cind krantzul s-a racit se taie marunt cu un cutit, iar glazura astfel obtinuta se presara peste crema de cacao de pe prajitura.
Se tine la frigider pina in momentul servirii.
Se serveste taiata bucatele dreptunghiulare sau romburi, dupa dorinta aranjate frumos pe un pltou elegant, deoarece e o prajitura regala!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPentru masa de Paste, va invit sa incercati o friptura delicioasa de miel.
Friptura de mielIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii