Sigur o stie toata lumea si cu siguranta stie si cat e de buna.
Aluatul: Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece se taie bucatele, se pune galbenusul si se amesteca bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Se framanta putin pana se omogenizeaza apoi se imparte aluatul in doi bulgarasi si se dau la congelator pana preparam crema.
Crema: Visinele se spala si se curata de samburi. Se lasa sa se scurga. Urda se zdrobeste cu ajutorul unei furculite. Se adauga iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocale si galbenusurile. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se adauga visinele si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu cele trei linguri de zahar. Se incorporeaza in crema de urda, amestecand cu miscari usoare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Unul din bulgarasii de aluat se da pe razatoarea mare, avand grija sa se acopere toata suprafata tavii. Se preseaza usor aluatul, apoi se toarna crema. Se niveleaza si se rade deasupra celalalt bulgaras de aluat. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute. Se stinge focul si se lasa inca cateva minute in cuptor. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAstazi va invit cu drag la una dintre cele mai delicioase tarte cu prune pe care le-am preparat vreodata! Un blat incredibil...
Tarta cu prune si gemIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii