Prajituri

Reteta Prajitura Saint-Honore (sau Ariciul)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Foile pentru prajitura Saint-Honore se fac din 350 g alune, 350 g zahar pudra, 10 albusuri, 2 lingurite de amidon.

ingrediente

Foile:
   350 g alune
   350 g zahar pudra
   10 albusuri
   2 lingurite de amidon
   alune si
   2 lingurite de rom
Crema:
   ½ de pahar cu apa
   150 g zahar
   vanilie si
   un borcan de serbet.

mod de preparare

Pentru foile prajiturii Saint-Honore (sau Ariciul) se bat albusurile spuma, se adauga zahar, amidon si esenta. Se coace in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie timp de 20 de minute, apoi se scoate si se taie in 4 foi egale, dupa care se lasa la racit. Crema – ½ de pahar cu apa si 150 g zahar; se fierbe cu vanilie si se leaga cu un borcan de serbet. Dupa ce s-a racit, turnam peste galbenusuri, amestecand incet.
Aceasta compozitie o fierbem pe Bain–Marie mestecand mereu. O lasam sa se raceasca, apoi, calduta, se toarna peste untul frecat si se adauga si nugaua de alune macinata (nuga se face curatind alunele de coaja, apoi se aseaza pe o farfurie de tabla care a fost mai intai unsa cu grasime; peste ele, se toarna zaharul ars, iar dupa ce s-a racit, o macinam ca sa o amestecam in crema).
Formam prajitura cu crema, in asa fel incat sa ramana pentru ultima foaie de deasupra mai multa crema in care sa infigem felii de migdala taiata si ii dam forma unui arici cu tepi. La colturi, lasam fara tepi si facem cate o funda din zahar ars. intr-un vas de arama, uns cu ulei, punem zahar si lasam la topit pana se face maron, apoi, pe o tava rece unsa, punem fasii din zaharul topit si modelam cate o funda pe care o latim cu doua degete unse cu ulei. Se cere a se lucra iute, pentru ca se raceste repede.


Dupa ce s-a racit, prajitura Saint-Honore (sau Ariciul) se poate servi.

Incearca si Prajitura cu nuci si mandarine
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Saint-Honore (sau Ariciul)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.