Prajituri

Reteta Prajitura Scufita-Rosie

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu caise (Reteta Video)"
 
>
Prajitura scufita rosie este o reteta de prajitura delicata, cu crema de branza si visine, si gelatina aromata, mai gustoasa ca si in poveste :).

ingrediente

Ingrediente:
   3 oua
   5 linguri de zahar
   11 linguri de faina
   100 ml ulei
   200 ml lapte
   1 lingura de miere
   1 lingura de visinata
   2 linguri cu varf cu visine proapete sau din compot
   fara samburi
   1 lingurita de praf de copt
Crema:
   400 ml lapte
   1 budinca de vanilie
   1 lingura de faina
   5 linguri de zahar
   500 de grame de branza dulce grasa (eu am folosit milli
   data viitoare o sa folosesc philadelphia sau oricum ceva cu textura mai fina)
    250 ml frisca indulcita
   1 plic de intaritor de frisca
   un compot mare de visine sau 400 grame de visine proaspete
   suc din compot
   1 plic de jeleu pentru tort

mod de preparare

Preparare:



Mixati ouale intregi cu zaharul, mierea si visinata, adaugati laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Mixati usor. Aluatul fluid obtinut se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade, in tava cu hartie de copt, timp de zece minute, dupa care presarati deasupra cele 2 linguri de visine si coaceti in continuare inca 15 minute.



Foaia coapta se lasa la racit in tava, cand este complet rece se desprinde hartia si se asaza pe un platou, stropind-o cu inca ceva visinata si suc din compotul de visine.



Pentru crema - se fierbe paful de budinca de vanilie in cei 400 ml lapte, impreuna cu faina si zaharul, iar in budinca fierbinte se mixeaza toata cantitatea de branza, pana se obtine o masa cremoasa. Se bate frisca si se adauga intaritorul. Se mai bate pana e tare de tot. In masa de budinca si branza racita deja se adauga frisca, amestecand usor.



Pe foaie se adauga toate visinele ramase. Deasupra lor se adauga crema, uniform, pe toata suprafata, netezind usor cu un cutit cu lama lunga, umezit. Se prepara jeleul de tort dupa instructiunile de pe ambalaj, folosind cantitatea necesara de lichid - suc din compot amestecat cu visinata. Se acopera prajitura cu jeleul, se da la rece 2 ore, apoi se taie cu cutitul inmuiat in apa rece.


Reteta Prajitura Scufita-Rosie a fost propusa de lauralaurentiu

Incearca si Prajitura cu afine si branza de vaci
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Scufita-Rosie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.