Prajituri

Reteta Prajitura Tatiana

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
bonifate_15533 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul:se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile se amesteca cu uleiul ca o maioneza; albusurile se bat spuma cu mixerul sau cu telul, se ada

ingrediente

   Blat:7 oua
   7 linguri zahar tos
   7 linguri faina
   7 linguri ulei
   1 lingura rom sau zeama lamaie
   coaja de lamaie
   praf de copt
   Crema:1 cana zahar tos
   1 cana miez nuca macinata
   1 cana biscuiti mai tari macinati
   2 linguri cacao
   1 paharel rom sau esenta de rom(1 lingurita)
   1 cana apa
   1 pachet de unt sau margarina

mod de preparare

Blatul:se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile se amesteca cu uleiul ca o maioneza; albusurile se bat spuma cu mixerul sau cu telul, se adauga zaharul impreuna cu romul sau zeama de lamaie, se bat in continuare pana se ridica din nou spuma, se adauga galbenusurile si apoi faina si praful de copt cernute. Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se niveleaza si se introduc in cuptorul incins la foc mijlociu. 20 de min nu se deschide cuptorul.
Crema: se amesteca nucile, biscuitii, cacaoa si untul. Apa se da in clocot si se adauga peste celelalte ingrediente. Se omogenizeaza crema si se amesteca cu romul.
Blatul dupa ce s-a racit se taie in doua pe orizontala si se pune toata crema. Se poate orna cu frisca sau glazura de ciocolata.
Incearca si Mazurca cu migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tatiana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite