Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Prajitura tavalita este una din preferatele mele. Cea mai buna tavalita pe care am mancat-o vreodata, e facuta de mama soacra, spun asta fara nici o retinere. Desi am si eu o reteta de tavalita, am cerut-o pe a ei si am facut si eu. Daaaaa, e cea mai buna, cea mai cea. Pufoasa in interior, tavalita printr-un glazura delicioasa apoi prin cocos. Ne place, place...

Portii
30
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 80 gr unt (80% grasime)
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri miere calduta
  • 400 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Siropul:
  • 400 gr unt (65%grasime)
  • 250 gr zahar
  • 12 linguri lapte
  • 80 gr cacao
  • 4 linguri esenta de rom
  • 350 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Incorporam laptele, mierea, esenta si coaja rasa de portocala. Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus. Tapetam cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnam compozitia si o nivelam cu o paleta de silicon. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este coapte, cam 25-30 de minute dureaza. Oricum, facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Taiem marginile si le indepartam, iar prajitura o taiem bucatele mai lunguiete. Siropul: Intr-o cratita punem untul, zaharul, laptele, cacaoa si le punem pe foc. Lasam sa fiarba siropul pana untul si cacaoa sunt bine dizolvate. Cand este gata, tragem siropul de pe foc, punem esenta de rom si il lasam sa se raceasca. Trecem fiecare bucatica de prajitura prin sirop, apoi le tavalim prin nuca de cocos. Le asezam intr-o tava, le acoperim si le dam la rece. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Reteta Focaccia (reteta video)
Bucataras.RO

Reteta Focaccia (reteta video)

Reteta focaccia,este o reteta italiana care se face foarte usor dar gustul este extrem de bun. pentru a vedea reteta video...

Reteta Focaccia (reteta video)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!