Prajituri

Prajitura Tosca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
liana10 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura aromata"
 
Prajitura Tosca este o delicioasa prajitura de casa cu mac si crema, perfecta pentru a potoli pofta de dulce dar si pentru platourile cu prajituri.

ingrediente

Pentru Blat:
   8 albusuri
   100g mac
   50g nuca de cocos
   160g zahar praf
   4 linguri de faina
   1 lingurita rasa praf de copt.
    
Pentru Crema:
   8 galbenusuri
   160g zahar praf
   700ml lapte
   100g amidon
   225g unt
   un baton vanilie /esenta vanilie
Pentru Decor:
   25 biscuiti-Petit Beurre
   o ceasca de cafea espresso indulcita
   200g ciocolata
   100 ml frisca lichida
   50g unt.

mod de preparare

Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu zaharul praf, pana se intaresc.
Adaugam peste bezea semintele de mac-eu le-am macinat- , nuca de cocos si amestecam usor, de jos in sus, dupa care adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Turnam compozitia de blat intr-o tava (20/35 cm cu aproximatie), tapetata cu hartie de copt -eu am Delimano, deci nu e necesar, si dam la cuptorul preincalzit pentru circa 25 de minute la foc potrivit. Pe cel electric la 180 grade.


In timpul acesta pregatim crema.

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul praf si se mixeaza pana cand compozitia devine o crema.

Din cei 700 ml lapte, folosim 200ml de lapte rece pe care-l punem intr-o cana impreuna cu amidonul-treptat, cate o lingurita- si se amesteca continuu pana se incorporeaza tot amidonul in laptele rece.

Restul de lapte se pune la fiert, intr-un vas cu peretii grosi sau intr-un vas Delimano, impreuna cu semintele din batonul de vanilie dar si cu batonul in sine.

Cand laptele da in fiert, inlaturam batonul si turnam laptele cu amidonul, amestecand continuu. Cand se ingroasa si devine ca o budinca, incorporam galbenusurile batute cu zaharul si amestecam bine de tot.


Se lasa budinca la racit si se acopera cu o folie alimentara ca sa nu prinda pojghita.
Untul se mixeaza pana devine spumos si se adauga treptat cate o lingura de budinca racita si se asmesteca.

Peste blatul copt si racit intindem crema, iar deasupra ei un rand de biscuiti pe care ii stropim cu cafeaua gata preparata. Dupa ce cafeaua a patruns in biscuiti, dam la rece.

Am topit la bain-marie ciocolata, apoi cand aceasta era fluida am adaugat untul si am amestecat, apoi frisca lichida, din nou am amestecat pana cand s-a incorporat.

Cand devine fluida(fara a da in fiert) o turnati peste prajitura.

Cu ajutorul unei pieptene de bucatarie am trasat dungi peste ciocolata.

Se poate decora cu bomboane de ciocolata.


Mi-ar fi placut sa servesc prajitura tosca pe acest platou: http://shabbychicshop.ro/trandafir/70-farfurie-mare-patrata-trandafir-vanilia.html

Incearca si Tarta cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite