Prajituri

Reteta Prajitura Tutti Frutti

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura aromata"
 
Prajitura Tutti Frutti este o delicioasa prajitura cu doua blaturi, crema fina de branza si fructe. O prajitura delicioasa pe care merita sa o incerci.

ingrediente

Blat alb:
   5 oua
   un praf de sare
   5 linguri de zahar
   5 linguri de faina
   2 linguri de ulei
   esenta vanilie
Blat cacao:
   5 oua
   5 linguri zahar
   4 linguri de faina
   o lingura varfuita de cacao
   un praf de sare
   esenta de vanilie
Crema:
   400 ml frisca lichida(sau frisca naturala)
   250 g crema de branza de vaci
   doua iaurtele mici grase
   10 linguri de zahar pudra
   esenta de vanilie
   2 pliculete de gelatina
   6-7 bucati kiwi coapte
   doua portocale
   7-8 capsuni mari si coapte
Decor:
   2 banane
   100 g ciocolata lapte de menaj
   50 g margarina Unirea

mod de preparare

1.Se bat bine albusurile cu un praf de sare apoi se adauga zaharul turnat in ploaie si se bat pana se obtine o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul,esenta si faina turnata deasemenea in ploaie. Se amesteca usor pana la incorporarea tuturor ingredientelor. Se unge o tava cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt ,se toarna aluatul si se da la copt in cuptorul preincalzit,cca 20 de minute,la foc potrivit La fel se procedeaza si cu blatul de cacao la care faina se amesteca cu cacaoa. Blaturile coapte se desfac de pe hartie si se taie, pe lung,in cate doua jumatati.




2.Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga crema de branza,iaurtul, zaharul pudra si esenta. Gelatina se topeste in 250 ml apa rece apoi se dizolva la bain-marie,fara sa fiarba,pana se spumeaza bine si apoi se toarna in fir subtire peste frisca amestecata cu celelelte ingrediente.




Crema otinuta se imparte in trei parti aproximativ egale. In prima parte se baga bucatile de capsuni spalate,scurse si maruntite si se amesteca bine,in cea de a doua se baga bucati maruntite de portocala curatat de coaja iar in a treia,bucati mici de kiwi,la fel curatat de coaja.




3.Se monteaza prajitura intr-o tava mai inalta si de dimensiunea bucatilor de blat.Eu am folosit un cadru reglabil pentru prajituri. Se aseaza prima foaie de blat de cacao apoi se unge cu crema de capsuni,se aseaza a doua foaie de blat alb,se preseaza usor cu mana,apoi se unge deasupra cu crema de portocale,se aseaza deasupra foaia de blat de cacao care se unge si ea cu crema de kiwi si se aseaza ultima foaie de blat alb.




Se da prajitura la rece cel putin o oara apoi se scoate si deasupra se orneaza cu banane taiate pe lung,in jumatati care apoi se glazureaza deasupra ,cu ciocolata de menaj data prin razatoare apoi topita si amestecata cu margarina. Se mai lasa la frigider inca o ora.Ideal ar fi ca prajitura sa se taie a doua zi in bucati mici patrate sau dreptunghiulare.


Pofta buna! Reteta Prajitura Tutti Frutti a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Incearca si Prajitura cu branza de vaci
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tutti Frutti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite