Prajituri

Reteta Prajitura Victoria, cu nuca

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu foi cu bulion"
 
Blatul 1:
-batem albusurile de la cele 8 oua, apoi adaugam zaharul, galbenusurile,nuca macinata, cocosul,faina.
-punem ompozitia intr-o tava in care a

ingrediente

Blat 1:
   8 oua
   8 linguri zahar
   4 linguri faina
   8 linguri nuca macinata
   1 lingura cocos
Blat 2:
   6 albusuri
   10 linguri zahar
   150 g nuca taiata cu cutitul
   2 linguri faina
Crema:
   6 galbenusuri
   300 g zahar
   500 ml lapte(100 in crema de oua
   400 in budinca)
   1 budinca vanilie
   1 pachet unt de 250 g(eu am pus margarina rama)
   1 plic. de finesse aroma de vanilie
   frisca sau ce doriti voi
   se poate si glazura de cicolata
   ciocolata rasa

mod de preparare

Blatul 1:


-batem albusurile de la cele 8 oua, apoi adaugam zaharul, galbenusurile,nuca macinata, cocosul,faina.


-punem ompozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt


-bagam compozitia la copt in cuptorul preancalzit 30 min la 170 grade(sau depinde de cuptor). Verificam cu scobitoarea.


-blatul se raceste iar apoi se taie in doua





Blatul 2:


-se bat albusurile, adaugam zaharul, nuca taioata cu cutitul, si la sfarsit faina. Pregatim o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor. Se coace 35 minute la foc mediu, pana bezeaua devine aurie si nu se lipeste de degete.





Crema:


-frecam cele 6 galbenusuri cu zaharul. Separat intr-o cratita punem 100 ml lapte si turman compozitia de oua. Amestecam pe foc cu lingura de lemn, repede sa nu se prinda. Tinem pe foc pana se ingroasa compozitia.Lasam deoparte si ne facem budinca, din 400 ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Amestecam cele 2 compozitii la sfarsit, budinca cu compozitia de oua. Dam la racit.


-untul trebuie sa ajunga la temperatura camerei


-frecam putin untul cu mixerul iar apoi lingura cu lingura adaugam din compozitia de oua cu budinca, punem si plicul de finesse,vanilie. Se face o crema, spumoasa, gustoasa.





Asamblare:


-blatul cu nuca, crema,blat bezea,crema,blat cu nuca, frisca,ciocolata rasa


nota: se poate folosi si ca tort
Pofta buna!





Reteta Prajitura Victoria a fost propusa de VERONICA pe forum culinar.ro





Alte retete cu nuca gasiti aici:


Prajitura cu nuca,


Melcisori cu nuca (de post),


Tort cu nuca
Incearca si Briose cu inimioare
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Victoria, cu nuca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.