Blatul 1: -batem albusurile de la cele 8 oua, apoi adaugam zaharul, galbenusurile,nuca macinata, cocosul,faina. -punem ompozitia intr-o tava in care a
Blatul 1:
-batem albusurile de la cele 8 oua, apoi adaugam zaharul, galbenusurile,nuca macinata, cocosul,faina.
-punem ompozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt
-bagam compozitia la copt in cuptorul preancalzit 30 min la 170 grade(sau depinde de cuptor). Verificam cu scobitoarea.
-blatul se raceste iar apoi se taie in doua
Blatul 2:
-se bat albusurile, adaugam zaharul, nuca taioata cu cutitul, si la sfarsit faina. Pregatim o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor. Se coace 35 minute la foc mediu, pana bezeaua devine aurie si nu se lipeste de degete.
Crema:
-frecam cele 6 galbenusuri cu zaharul. Separat intr-o cratita punem 100 ml lapte si turman compozitia de oua. Amestecam pe foc cu lingura de lemn, repede sa nu se prinda. Tinem pe foc pana se ingroasa compozitia.Lasam deoparte si ne facem budinca, din 400 ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Amestecam cele 2 compozitii la sfarsit, budinca cu compozitia de oua. Dam la racit.
-untul trebuie sa ajunga la temperatura camerei
-frecam putin untul cu mixerul iar apoi lingura cu lingura adaugam din compozitia de oua cu budinca, punem si plicul de finesse,vanilie. Se face o crema, spumoasa, gustoasa.
Asamblare:
-blatul cu nuca, crema,blat bezea,crema,blat cu nuca, frisca,ciocolata rasa
nota: se poate folosi si ca tort
Pofta buna!
Reteta Prajitura Victoria a fost propusa de VERONICA pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuca gasiti aici:
Prajitura cu nuca,
Melcisori cu nuca (de post),
Tort cu nuca
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii