Prajituri

Reteta Prajiturele cu cacao si rom

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
Dulceata_de_trandafiri postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Prajiturele cu cacao si rom sunt delicioase si merita sa le incercati. Sunt niste prajituri rapide, iar de gustul deosebit nici nu mai vorbim. Pentru aceasta reteta de prajituri aveti nevoie de cacao, esenta de rom, zahar, faina,unt

ingrediente

Pentru 12 prajituri de dimensiunea unei mingi de ...golf:
   jumatate de cana de unt topit la bain-marie (din care pui de-o parte 2 linguri)
   2/3 dintr-o cana de zahar (aprox 170 gr)
   2 linguri de lapte
   1 ou
   o cana de faina (250gr)
   o lingurita de esenta de vanilie
   o lingurita praf de copt
   1/3 cana de cacao pudra (aprox. 80 gr)
   o cana de nuca tocata (250 gr)
   un strop de sare
   12 (sau cate prajiturele iti ies) bomboane de ciocolata cu lichior/rom
Crema:
   o cana de zahar pudra (250 gr)
   2 linguri de unt topit
   4 lingurite de lapte
   jumate de lingurita de esenta de vanilie
    

mod de preparare

Se topeste untul la bain-marie si pui de-o parte 2 linguri din el; galbenusul se separa de albus, iar apoi intr-un vas, bati zaharul cu untul topit, pana capata aspectul unei creme usoare. Adaugi laptele, galbenusul si esenta de vanilie. Combini faina cu praful de copt, sarea si pudra de cacao si adaugi totul treptat peste restul de amestec. Pui aluatul in folie alimentara si il lasi la frigider cam o ora.

Dupa o ora, scoti aluatul si tai cu cutitul bucati egale pe care apoi le modelezi in maini (aluatul va deveni manevrabil foarte repede datorita untului din compozitie), dandu-le forma de bile cu o usoara adancitura in mijloc.

Albusul oului il bati spuma si il pui intr-o farfurie; in alta farfurie pui nuca tocata. Fiecare bila de aluat o treci usor prin spuma de albus si apoi o tavalesti prin nuca. Albusul are rolul de a face suprafata bilei lipicioasa.

Se pun toate prajiturile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru 10-12 min. Intre timp, te poti ocupa de crema, amestecand toate ingredientele bine-bine.




Prajiturelele cu cacao si rom le scoti pe un gratar sa se raceasca si cat sunt inca fierbinti, torni peste fiecare cate o lingurita de crema, care se va scurge in toate crapaturile. Apoi le lasi sa se raceasca cam 10-15 min si mai pui in varf cate o lingurita de crema la fiecare (de data asta nu se va mai scurge) si deasupra cate o bomboana.

Incearca si Prajitura din mere si brinza de vaca
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu cacao si rom" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.