Prajituri

Reteta Prajituri cu crema de vanilie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru prajiturile cu crema de vanilie se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu untul, sarea si zaharul. Se cerne faina pe o hartie.

ingrediente

   2 1/2 dl apa
   100 g unt proaspat (sau 80 g untura)
   1 lingurita zahar
   un praf de sare
   125 g faina
   4 oua.
Crema:
   1 dl apa
    
   120 g zahar
    
   vanilie
    
   4 galbenusuri
    
   200 g unt proaspat.

mod de preparare

Pentru prajiturile cu crema de vanilie se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu untul, sarea si zaharul. Se cerne faina pe o hartie (trebuie totdeauna proaspat cernuta, ca sa nu aiba cocolosi). Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se trage cratita pe marginea masinii, se toarna toata faina odata si se amesteca repede cu o lingura de lemn. Cand pasta nu mai are nici un cocolos, se impinge din nou cratita pe foc amestecand mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe cratita. Se da atunci la o parte, se mai amesteca si cand incepe sa se racoreasca (nu trebuie sa fie rece de tot), se adauga ouale puse pe rand. Nu se pune oul urmator pana cand cel dinainte nu sa amestecat bine cu aluatul.
Pasta pentru prajituri trebuie sa fie potrivit de moale, astfel incat sa curga din lingura, dar sa-si pastreze forma, acolo unde cade. Se toarna compozitia intr-un cornet de hartie umplut pe trei sferturi, sau in cornetul special de panza, si se pun pe tava de copt (nu se unge si nu se presara faina) mici turtite de 3 — 4 cm diametru, lasand tot atata distanta intre ele, ca sa aiba loc de crescut. In lipsa de cornet, se pot pune si cu lingurita. Se dau la cuptor, la foc bun. Se tin circa 25 — 30 minute.
Nu trebuie deschis cuptorul prea des, in special cand incep gogosile sa creasca, deoarece se lasa si nu mai cresc. Cand sunt gata, trebuie sa fie bine crescute si destul de uscate. Prajiturile cu crema de vanilie se scot calde cu un cutit. Dupa ce s-au racit, se taie deasupra un capacel, se umplu cu crema de vanilie (daca sunt crescute bine sunt goale inauntru), peste crema se pune o lingurita de frisca batuta, iar deasupra capacelul. Peste acesta se pune, dupa dorinta, o glazura de zahar sau se presara zahar pudra.


Incearca si Prajitura Ghiocel
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri cu crema de vanilie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.