Pentru prajiturile cu crema de vanilie se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu untul, sarea si zaharul. Se cerne faina pe o hartie.
Pentru prajiturile cu crema de vanilie se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu untul, sarea si zaharul. Se cerne faina pe o hartie (trebuie totdeauna proaspat cernuta, ca sa nu aiba cocolosi). Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se trage cratita pe marginea masinii, se toarna toata faina odata si se amesteca repede cu o lingura de lemn. Cand pasta nu mai are nici un cocolos, se impinge din nou cratita pe foc amestecand mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe cratita. Se da atunci la o parte, se mai amesteca si cand incepe sa se racoreasca (nu trebuie sa fie rece de tot), se adauga ouale puse pe rand. Nu se pune oul urmator pana cand cel dinainte nu sa amestecat bine cu aluatul.
Pasta pentru prajituri trebuie sa fie potrivit de moale, astfel incat sa curga din lingura, dar sa-si pastreze forma, acolo unde cade. Se toarna compozitia intr-un cornet de hartie umplut pe trei sferturi, sau in cornetul special de panza, si se pun pe tava de copt (nu se unge si nu se presara faina) mici turtite de 3 — 4 cm diametru, lasand tot atata distanta intre ele, ca sa aiba loc de crescut. In lipsa de cornet, se pot pune si cu lingurita. Se dau la cuptor, la foc bun. Se tin circa 25 — 30 minute.
Nu trebuie deschis cuptorul prea des, in special cand incep gogosile sa creasca, deoarece se lasa si nu mai cresc. Cand sunt gata, trebuie sa fie bine crescute si destul de uscate. Prajiturile cu crema de vanilie se scot calde cu un cutit. Dupa ce s-au racit, se taie deasupra un capacel, se umplu cu crema de vanilie (daca sunt crescute bine sunt goale inauntru), peste crema se pune o lingurita de frisca batuta, iar deasupra capacelul. Peste acesta se pune, dupa dorinta, o glazura de zahar sau se presara zahar pudra.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiNu avem nici o ocazie speciala, nici o aniversare, dar din cand in cand, imi place sa ii rasfat pe ai mei cu un tort! Un...
Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii