Este o reteta delicioasa si foarte rapida, oricand la indemana cat ai pofta de ceva dulce!
Pt blat:
Se amesteca: făina, grișul ,jumătatea de cana de zahăr, laptele praf, migdalele măcinate și un praf de sare, apoi împărțim praful rezultat in doua părți egale.
Pt umplutura:
Se dau merele pe răzătoare și se amesteca cu cele 5 linguri de zahăr și scorțișoara (merele NU le CĂLIM).
Se unge o tava cu unt, se toarnă jumătatea de blat uscat, se răzuie jumătate de pachet de unt peste, după care se pun merele rase (pregătite cum am spus mai sus), apoi se toarnă restul de blat uscat peste care razuim și cealaltă jumătate de unt(untul sa fie de la frigider se rade mai ușor așa).
Se da la cuptor 30 min sau când pana se rumenește deasupra.
Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii