Profiterol cu inghetata de capsuni

Profiterolul cu inghetata de capsuni este un desert delicios de vara. Gogoselele pufoase cu crema pot fi servite alaturi de orice fel de inghetata de casa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Profiterol cu inghetata de capsuni

Ingrediente

  • Inghetata:
  • 300ml frisca lichida
  • 300g capsuni curatate si spalate
  • 50ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • Negresele pentru profiterol:
  • Pt negrese:
  • 2 oua
  • 125g apa
  • 75g faina
  • 50g ulei
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • Pt crema:
  • 1 ou
  • 50g unt
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 150ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pt glazura:
  • 50g ciocolata
  • 1 lingura margarina
  • Mai avem nevoie de 200g frisca lichida.

Mod de preparare

Inghetata:

Intr-un vas punem pe foc 250ml frisca si o lasam pana se incalzeste(nu trebui sa fiarba). Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si 50ml frisca, apoi turnam putin cate putin din frisca incalzita amestecand continuu. Cand am incorporat toata frisca punem totul inapoi in vas si lasam 5 min. pe foc pana se leaga ca o smantana mai groasa.

ATENTIE!Nu trebuie sa dea in clocot.

Cand este gata,o dam deoparte sa se racoreasca putin si ne apucam de capsuni.
Intr-un vas punem capsunile impreuna cu laptele si mixam cu ajutorul mixerului vertical pana se paseaza toate capsunile bine,apoi turnam putin cate putin din compozitia cu oua si frisca,mixand in continuare. Lasam sa se raceasca bine,apoi punem compozitia intr-un vas pe care il punem in congelator pana ingheata.

Negresele

Intr-un vas punem la foc apa impreuna cu uleiul,zaharul si sarea.  Cand apa a inceput sa clocoteasca si zaharul este topit luam vasul de pe foc, adaugam faina toata odata si amestecam bine pana se omogenizeaza si obtinem o compozitie consistenta. Lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei si adaugam primul ou,dupa care amestecam foarte bine cu telul sau cu mixerul, apoi punem si al doilea ou, amestecand deasemenea foarte bine. Compozitia rezultata trebui sa fie ferma, sa nu curga.

Intr-o tava in care am pus hartie de copt formam cojile cu un posh, cu o cupa de inghetata sau cu lingura.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 40-45 de min. sau pana se rumenesc deasupra.

NU deschideti cuptorul si NU le scoateti pana nu sunt rumenite deasupra, riscati sa se lase si sa nu ramana tari.
Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.

Crema:

Punem intr-un vas pe foc laptele si zaharul, iar in alt vas faina cu sarea. Cand zaharul este topit si laptele a inceput sa fiarba turnam tot laptele putin cate putin in vasul cu faina, amestecand mereu, apoi turnam totul inapoi si punem iar pe foc amestecand continuu. Cand compozitia a prins consistenta adaugam oul, si amestecam in continuare pana compozitia este omogenizata, apoi lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei cand adaugam untul putin cate putin mixat spuma in prealabil, apoi esenta de vanilie.

Cand negresele sunt reci si crema deasemenea, facem o gaura in negrese si le umplem cu crema cu ajutorul unui posh sau le putem taia in doua si umple cu lingura.

Glazura:

Punem un vas cu apa pe foc, iar cand apa clocoteste punem in acesta un alt vas termorezistent in care punem ciocolata si margarina,mai lasam pe foc cca 1-2 min. pana incep sa se topeasca ingredientele(nu de tot), apoi oprim focul, amestecand frecvent pana se topeste toata ciocolata si margarina.

Punem fiecare negresa, doar partea de deasupra, in ciocolata si le tinem la rece pana in momentul in care le servim.

Frisca o batem cu ajutorul mixerului si o tinem la rece pana in momentul in care servim profiterolul sau o putem mixa inainte de a servi profiterolul.


Servim gogoselele cu crema alaturi de inghetata si frisca.

Reteta de profiterol cu inghetata de capsuni a fost propusa de mikidaniro pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
2
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
3
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
4
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit...

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola