Prajituri

Reteta Profiteroles cu frisca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
DianaOana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Profiteroles sunt prajituri delicioase de care nu cred ca ma voi satura vreodata. Salivez de fiecare data cand ma gandesc la ele. Profiterolul se poate umple cu ce crema doriti, cu frisca, si poate fi servit cu fructe proaspete.

ingrediente

   250 ml apă
   100 ml ulei
   150 g făină
   o linguriţă de sare
   trei ouă mari
    
   Pentru umplutura: frisca
   Pentru decor: ciocolata topita

mod de preparare

Punem apa, uleiul şi sarea la fiert într-o cratiţă cu pereţi groşi. Lăsăm lichidele să ajungă în punctul de fierbere, după care adăugăm făina cernută, toată odată! Amestecăm energic, după care luăm cratiţa de pe foc şi adăugăm pe rând câte un ou, amestecând încontinuu. Nu adaugăm al doilea ou până când primul nu este bine încorporat. La fel procedăm şi cu al treilea ou!
Cât amestecul este cald încă, trecem la formarea gogoşelelor! Putem alege să le şpriţăm cu un posh sau să formăm grămăjoare cu o lingură şi să le aşezăm direct în tava tapetată cu hârtie de copt! Coacem gogoşelele în cuptorul încins la 180⁰C timp de 30 minute, pe ceas, fără să deschidem uşa cuptorului în primele 15 minute! Daca se poate, urmăriţi întreg procesul de coacere prin uşa cuptorului, fără a o deschide! Ştim că treaba a ieşit ca la carte dacă gogoşelele s-au umflat frumos, iar mijlocul a rămas aerat!
Dupa racire se taie pe jumatate si se umplu cu frisca, sau alta crema preferata, mousse etc.


Turnăm ganache/glazură de ciocolată peste profiteroles, sau putem pudra zahăr, putem să le consumăm cu fructe sau ca atare... avem o infinitate de opţiuni la dispoziţie, gustul va fi întotdeauna la fel: DIVIN!




Sursa acestei retete este: http://www.cantboilanegg.ro/

Incearca si Melci cu branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiteroles cu frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.