Blat: 1. Se bat pana se fac spuma galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in galbenusuri. Se amesteca faina si cacao
Blat:
1. Se bat pana se fac spuma galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in galbenusuri. Se amesteca faina si cacaoa si se adauga usor compozitiei.
2. Se pune hartie de copt/se tapeteaza in tava, se pune blatul si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C (foc mic) 15-20 minute pana ce blatul revine in sus daca e apasat la mijloc. Se lasa 5 minute sa se raceasca. (Atentie! Va fi subtirel).
Crema:
1. Ciocolata se topeste pe bain-marie cu 100-150 ml frisca. Restul de frisca se bate spuma cu zaharul si apoi se pune la frigi. Cand ciocolata e topita, se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand e rece, se incorporeaza in frisca batuta (cu mixerul).
2. Blatul se taie in doua. Pe o bucata se pune crema si se lasa in frigider pana se intareste – eventual, peste noapte. Restul de blat se lasa afara.
Glazura:
1. Zaharul, cacaoa si apa se fierb. Cand toate s-au topit si au dat cateva clocote, se adauga untul. Se amesteca bine si se toarna si intinde pe al doilea blat. Cand glazura s-a intarit si racit, blatul se pune peste prajitura si se baga inapoi in frigider. (Glazura originala era asa: 50g ciocolata
1/2 lingura ulei
Ciocolata si uleiul se topesc pe bain-marie pana ciocolata e fina. Glazura se toarna si se intinde pe a doua bucata de blat.)
Se taie cu cutitul muiat in apa fierbinte si se serveste.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsRetete de post economice
Desert placinta pufoasa cu mere de postIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii