Rulada cu banane

BLAT Se freaca galbenusele cu praful de copt. Separat se bat albusele cu zaharul pana s-au intarit si nu mai "picura " de pe paletele de la mixer. Se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rulada cu banane

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • Crema: 300 gr zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 200 gr margarina
  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri cacao si esenta de rom

Mod de preparare

BLAT

Se freaca galbenusele cu praful de copt.

Separat se bat albusele cu zaharul pana s-au intarit si nu mai "picura " de pe paletele de la mixer.

Se amesteca prima compozitie cu cea de-a doua si se adauga faina incetutz.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se baga in cuptorul incins la 160.

CREMA

Se amesteca ouale cu zaharul ,se adauga laptele si se pun pe foc mic cca 4 minute dupa care se adauga cacaoa si se mai lasa putin pe foc.

Aceasta compozitie se lasa sa se raceasca complet.

Pana se raceste se amesteca margarina cu mascarpone pana devine ca o crema.

Acum trebuie scos blatul din cuptor si se ia usor de pe tava si se pune pe un prosop umed, rulandu-se impreuna cu acesta.

Blatul se lasa sa stea asa cam 10 minute. Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao se pune putin cate putin peste margarina si se adauga esenta de rom dupa gust(eu am pus o fiola).

Am desfacut blatul cu grija si cu ajutorul a doua tocatoare subtiri de plastic l-am mutat pe o tava. Se pune cam trei sferturi de crema peste iar in partea de unde vrem sa incepem a-l rula se pun bananele(doua si un pic mi-au trebuit mie)

Se ruleaza frumos, se pune restul de crema deasupra sau glazura si se orneaza cu banane(sau ce vrea fiecare).


Pofta buna!

Reteta Rulada cu banane a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro

Alte retete cu banane gasiti aici:

Chec cu banane si ciocolata,

Tarta tartin cu banane caramelizate,

Banane caramelizate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Caracatita in stil asiatic
Bucataras.RO

Caracatita in stil asiatic

O reteta pentru cei care iubesc bucataria asiatica si pentru cei care sunt curiosi sa o incerce.

Caracatita in stil asiatic
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!