Rulada cu crema de ciocolata

Se bat albusurile de ou cu un praf de sare si cu cele 5 linguri de zahar pudra vanilat, pana se obtine o bezea, in care incorporam galbenusurile zdrob

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 5 linguri de zahar pudra vanilat
  • 3 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • un praf de sare
  • Crema si ornat: 250 g crema de ciocolata
  • 100 g margarina pentru creme
  • 3 linguri zahar pudra vanilat
  • o lingura de cacaoa sau zahar pudra(pentru ornat)

Mod de preparare

Se bat albusurile de ou cu un praf de sare si cu cele 5 linguri de zahar pudra vanilat, pana se obtine o bezea, in care incorporam galbenusurile zdrobite si amestecate cu uleiul.

Se incorporeaza si faina turnata in ploaie, amestecandu-se usor, pana la o omogenizare perfecta.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se toarna aluatul si se da la copt , in cuptorul preincalzit,cca 15 min.,la foc potrivit.

Blatul copt se desprinde de hartie,cu ajutorul unei lame de cutit si apoi se intoarce cu josul in sus, tot pe aceiasi hartie.

2.Se mixeaza margarina pana se alifiaza, apoi se amesteca cu ciocolata si cu cele 3 linguri de zahar pudra vanilat si amestecam pana obtinem o crema omogena cu care ungem blatul.

Se ruleaza strans ajutandu-ne de hartia de copt si se da putin la rece.

3.Dupa ce s-a racit putin, se orneaza cu cacao sau zahar pudra.

Se da la rece cel putin o ora, apoi se taie felii subtiri.
Pofta buna!

Reteta Rulada cu crema de ciocolata a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete de rulada gasiti aici:

Rulada Budapesta,

Rulada in culori,

Rulada trenulet de lamaie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval

Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!