Rulada cu crema de lamaie

Rulada cu crema de lamaie este o reteta de prajitura simplu de pregatit, revigoranta, perfecta pentru un desert usor sau pentru o masa festiva.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri apa calduta
  • -125 g zahar
  • -1 pachet vanilie
  • -125 g faina (eu am pus 75 g faina si 50 g intaritor)
  • -putin praf de copt
  •  
  • Pt. crema:
  • -2 lingurite gelatina praf
  • -2 linguri apa rece
  • -3 cuburi de zahar (daca nu o lingura de zahar)
  • -coaja de la o lamaie
  • -sucul de la o jum. de lamaie (sau mai mult cine vrea mai acrisoara)
  • -500 ml frisca lichida (smantana lichida cum ii mai zice)
  • -100 g zahar pudra (sau mai putin cine vrea mai acrisoara)
  •  
  • Pt. ornat:
  • -o bucata de ciocolata dulce sau amaruie

Mod de preparare

Galbenusurile se separa de albusuri. Galbenusurile impreuna cu cele 4 linguri de apa, zaharul si vanilia se mixeaza pana devin o crema. Albusurile se bat si ele spuma cu restul de zahar.

Se adauga albusurile peste crema de galbenusuri, dar amestecand foarte usor.  Se cearna faina deasupra putin cate putin si praful de copt, si se incorporeaza tot asa usor in compozitie.  Se pune compozitia intr-o tava pe o hartie de pergament. Stratul sa aiba cam 1 cm inaltime. Se da in cuptorul preincalzit la 200 grade pt. vreo 10 minute.

Apoi se scoate si se rastoarna cu grija pe o alta foaie de pergament, presarata cu zahar. Se ruleaza cu tot cu foaia de pergament cand inca este cald, si se lasa sa se raceasca.

Crema:

Gelatina praf se amesteca cu apa si se lasa vreo 10 min. Apoi se incalzeste pe foc cu zaharul si coaja de lamaie rasa, dar f. putin, pana se topeste zaharul, apoi se da la o parte se pune sucul se amesteca, frisca se bate spuma. Se incorporeaza in frisca incet geletina cu lamaia, si zaharul pudra.

Peste blatul racit se pune se pun 2/3 din crema. Se ruleaza din nou.

Cu restul de crema de imbraca rulada noastra cu crema de lamaie iar din ciocolata topita se fac diferite forme cu care, dupa ce s-au intarit, se decoreaza.

Reteta de rulada cu crema de lamaie a fost propusa de Mihaela_B pe forum culinar.



Pastrati rulada cu crema de lamaie la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Piept de pui in crusta de mustar
Bucataras.RO

Piept de pui in crusta de mustar

Pieptul de pui poate deveni o masa sofisticata daca ii faci cu condimente bune. Reteta video de mai sus te va ajuta sa iti...

Piept de pui in crusta de mustar
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!