Am separat ouale, am batut albusul cu jumatate din zahar si galbenusurile cu restul de zahar si apa. Am adaugat faina in galbenusuri si apoi am incorp
mod de preparare
Am separat ouale, am batut albusul cu jumatate din zahar si galbenusurile cu restul de zahar si apa. Am adaugat faina in galbenusuri si apoi am incorporat si albusul. Am dat o parte din compozitie in alt vas si am amestecat niste cacao (o lingura). Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt. si am dat la cuptor 15-20 min.
Cand se scoate de la cuptor se ruleaza cu hartie de copt pe un sucitor si se lasa la racit.
Crema:
300 ml de sampanie impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita pe foc.
Budinca se amesteca cu 50 ml sampanie si se adauga peste sampania cu zaharul care este pe foc, amestecandu-se pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecandu-se din cand in cand. Gelatina se lasa la umflat in cateva lingurite de sampanie si se topeste intr-o cratita cu apa fierbinte. Se bate frisca bine, se adauga peste ea sampania cu budinca si gelatina dizolvata. Se da la frigider (aici eu nu am avut rabdare sa o las ca nu mai aveam timp...) Crema se intinde pe foaia de blat si se ruleaza, se strange bine in hartie de copt sau folie (cum preferati) si se da la frigider cateva ore (de preferinta peste noapte). Chiar si cu crema distribuita in strat mai subtie... mie mi s-a parut parca prea dulce... dar tot nu m-am putut abtine sa nu mananc (chiar daca am probleme cu colecistul... si tochitura nici nu pot sa gust macar...)
Se lasa un timp la rece, iar apoi se taie felii. Sursa acestei retete este blogul culinar:
dumitrufelicia.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Incearca si Prajitura Regina Maria
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de sampanie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe