Ceva simplu, dar selicios!!!!!
Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul apoi se aduga in albusuri. Se incorporeaza si pesmetul. Se pregateste tava cu o hartie pentru copt, turnam aluatul pentru blat si dam la copt cca 20 minute, la foc potrivit. Se scoate blatul de pe hartie ajutandu-ne de lama unui cutit si dupa ce s-a racit se intoarce invers, cu josul in sus, tot pe hartie si ungem blatul cu un strat uniform de gem de gutui frecat cu untul la temperatura camerei. Rulam strans ajutandu-ne de hartie apoi dam rulada la rece cel putin o ora inainte de a o felia. O pudram deasupra cu zahar vanilat. Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaReteta focaccia,este o reteta italiana care se face foarte usor dar gustul este extrem de bun. pentru a vedea reteta video...
Reteta Focaccia (reteta video)Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii