Ceva simplu, dar selicios!!!!!
Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul apoi se aduga in albusuri. Se incorporeaza si pesmetul. Se pregateste tava cu o hartie pentru copt, turnam aluatul pentru blat si dam la copt cca 20 minute, la foc potrivit. Se scoate blatul de pe hartie ajutandu-ne de lama unui cutit si dupa ce s-a racit se intoarce invers, cu josul in sus, tot pe hartie si ungem blatul cu un strat uniform de gem de gutui frecat cu untul la temperatura camerei. Rulam strans ajutandu-ne de hartie apoi dam rulada la rece cel putin o ora inainte de a o felia. O pudram deasupra cu zahar vanilat. Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradFrittata este varianta italiana a omletei, imbogatita cu diverse ingrediente cum ar fi pastele, diverse tipuri de carne,...
Aperitiv frittata cu paste si legumeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii