Rulada cu prune si crema de branza

Rulada cu prune si crema de branza este o reteta simpla pentru desert. Pentru ca sa faceti reteta cu prune si crema de branza trebuie sa aveti branza, faina, prune, oua, zahar

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu prune si crema de branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri faina
  • Crema de prune:
  • 500 g prune
  • 1/2 cana zahar
  • 10 g gelatina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom
  • Crema de branza:
  • 125 ml smantana
  • 150 g crema de branza ( almette sau branza proaspata de vaci)
  • 2 linguri zahra farin
  • 10 g gelatina
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Blat:
Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina. Se amesteca usor de jos in sus. Se pune hartie de copt intr-o tava si se intinde compozitia. Se coace aproximativ 10-15 minute, in cuptorul incalzit inainte.
Blatul se scoate cu tot cu hartia pe un servet umezit si presarat cu zahar tos. Se ruleaza cu totul si se lasa asa pana in momentul umplerii.
Crema de prune:
Prunele spalate si fara samburi se pun la fiert in 1/2 cana cu apa impreuna cu zaharul.Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie.Se opreste focul si se adauga gelatina inmuiata in apa, scortisoara si cardamomul. Se lasa la racit.
Crema de branza:
Se mixeaza bine smantana cu crema de branza si zaharul farin. Se adauga gelatina inmuiata in apa si esenta.
Se desface rulada si se umple mai intai cu jeleul de prune apoi cu crema de branza. Se ruleaza usor, desfacand hartia. Se da la rece pentru 2-3 ore.


Se pudreaza cu zahr. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!