Rulourile umplute cu visine si cafea sunt un preparat savuros, rapid de gatit. Pe langa visine si cafea, mai contin rachiu si frisca si cacao.
Se amesteca untul cu smantana, rachiul, praful de copt si faina. Aluatul obtinut se inveleste in folie si se lasa la frigider o ora. Se imparte apoi in 16 bucati egale. Se intinde fiecare bucata de aluat cu sucitorul, si se asaza pe fiecare cate un sir de visine fara samburi. Se ruleaza si se pune ruloul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 40 de minute, in cuptorul incins, apoi, in timp ce se raceste se pregateste crema. Se bate frisca cu zaharul, cacaua si cafeaua pregatita dinainte. Se pun 6 rulouri unul langa altul, apoi se acopera cu crema, se adauga din nou rulouri, crema, construind in forma de piramida.
Se acopera cu crema si se lasa la rece pana a doua zi.
Alte retete de dulciuri:
Cornulete cu rahat
Tiramisu
Placinta cu mere
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaFoarte, foarte bune.... Sunt un fel de cordon bleu de vita, o nebunie.
Pachetele din carne de vita cu sunca si mozzarellaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii